Elintarvikevirasto varoittaa rucola-salaatista

Italialaisista rucola-salaattieristä on kahden kuukauden aikana löydetty salmonellaa eri puolilla Eurooppaa.

Elintarvikevirasto on tiedottanut maahantuojille, että italialainen rucola-salaatti saattaa aiheuttaa terveysriskejä. Italiasta tuoduista salaattieristä on kahden kuukauden aikana löydetty salmonellaa eri puolilla Eurooppaa. Ylitarkastaja Taina Niskasen mukaan Suomessa ei ole ilmennyt sairastumisia. Sen sijaan Ruotsissa ja Norjassa tapauksia on kymmeniä.

Ruotsin elintarvikevirasto varoitti viime viikolla kuluttajia käyttämästä rucolaa kuumentamatta. Salaatin pesu ei poista salmonellabakteeria. Suomessa Inex Partners veti jo joulukuun alussa erän maahantuomaansa rucola-salaattia markkinoilta. Ylitarkastaja Niskasen tietojen mukaan ainakin kaksi muuta maahantuojaa on jatkanut tuontia.

Viimeisimmissä tutkimuksissa rucolassa on todettu Salmonella Typhimurium -bakteeria. Salaateista on eristetty myös kampylobakteeria.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat