Mainos

Elintarviketyöläiset vaativat tuntuvia palkankorotuksia

Elintarviketyöläiset haluavat tuntuvia palkankorotuksia. Verotuksen kevennyksen parhaana mallina Suomen elintarviketyöläisten liitto pitää ruoan arvonlisäveron alennusta. Liiton mukaan ruoan arvonlisäveron alennus on sosiaalisin tapa keventää verotusta, josta hyödyn saavat ne, joiden tuloista suurin osa menee välttämättömyyteen kuten ruokaan.

Puheenjohtaja Ritva Savtschenko sanoo, että kolmas peräkkäinen matalatasoinen ratkaisu ei riitä varsinkaan nuorille lapsiperheille, joiden kulut ovat korkeimmillaan asuntolainojen, päivähoitomaksujen ja muiden elinkustannusten takia. Sosiaaliturvan leikkaukset ja maksujen korotukset ovat iskeneet pahiten juuri nuoriin lapsiperheisiin.

Savtschenko kummastelee, miksi vain työntekijöiden pitäisi tyytyä olemattomiin palkankorotuksiin, kun yhteiskunnan huipulla näytetään päinvastaista esimerkkiä.
-Optioiden, osakkeiden ja omien etujen kahminta on arkipäivää. Hän sanoo myös, että hallitus tarjoaa porkkanaksi vaatimattomille palkankorotuksille verohelpotuksia sillä periaatteella, että hyvätuloisten on hyödyttävä niistä enemmän kuin pienituloisten.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.