Mainos

Elinkeinoministeri Häkämies: Olen unelmahommassani

Jyri Häkämies (kok) vaihtoi puolustusministerin salkkunsa elinkeinoministerin salkkuun hyvillä mielin.

– Puolustusministerinä eteen tuli paljon vaikeita ja surullisia asioita esimerkiksi kriisinhallintaan liittyen, ja se leimasi sitä tehtävää ja varmasti myös minua. Tämä maailma, jossa nyt toimin, on paljon positiivisempi. Puhutaan uusista työpaikoista, yrityksistä ja niiden kehityksestä, kuvailee Häkämies.

Häkämies kertookin, että elinkeinoministerin pesti on hänelle unelmatyö, jota ei varjosta edes Nokian tulevat irtisanomiset.

– Nämä Nokian ikävät uutiset kohdistuvat paikkakunnille, jotka ovat perinteisiä suomalaisia kasvukeskuksia. Siinä mielessä lähtökohdat ovat kohtuullisen hyvät. Ja jo edellisen hallituksen aikana käynnistettiin toimet ja ryhdyttiin valmistautumaan tulevaan. Mielestäni koko tämä muutos on nähtävä myös niin, että se tarjoaa uusia mahdollisuuksia uudelle yrittämiselle.

Lisää työpaikkoja

Elinkeinoministerinä Häkämiehellä on käsissään sama haaste kuin edeltäjällään Mauri Pekkarisellakin (kesk). Suomeen pitäisi luoda uusia työpaikkoja samalla, kun kotimaisia yrityksiä karkaa kaukomaille.

– Omalta osaltani pelinavaus on syyskuussa Intiassa, jonne perustetaan suomalaisten yritysten innovaatiokeskus. Tämän keskuksen kautta pyrimme luomaan yhteistyötä kotimaisten yritysten ja kehittyvien markkinoiden välillä.

– Yrittäjyys, uudet työpaikat ja yritysten kansainvälistyminen ovat Suomen selviytymisen kannalta elintärkeitä, jotta meillä on verotuloja ja me pystymme kaikki palvelut kustantamaan, jatkaa Häkämies.

Syksyllä edessä fyysinen haaste

Ennen syksyisiä haasteita elinkeinoministeri aikoo kuitenkin myös rentoutua - ja milläpä muulla tavalla kuin juoksemalla.

– Yritän viettää mahdollisimman paljon aikaa urheilukatsomossa. Tykkään seurata urheilua ja oma poikani pelaa pesäpalloa, joten ainakin hänen peleihinsä yritän ehtiä. Harrastan liikuntaa itsekin - juoksua, tennistä ja montaa muuta lajia. Olen ilmoittautunut Istanbulin-maratonille ja toivon, että tässä kesällä olisi hieman aikaa kasvattaa lenkkikilometrejä.

Häkämiehen lisäksi maratoonareiksi ovat tunnustautuneet ainakin ulkomaankauppa- ja eurooppaministeri Alexander Stubb (kok) ja ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd).

Tuskalla ja työllä kokoon kyhättyä uutta hallitusta on nimitetty milloin kirppusirkukseksi, milloin kaikilla mausteilla ryyditetyksi hyytelöksi. Mutta keitä tässä hallituksessa istuu?

Tässä juttusarjassa tapaamme joka arkipäivä yhden uusista ministereistämme. Ministerit pääsevät pohtimaan oman salkkunsa sisältämiä haasteita ja kertomaan myös siitä, mitä kiireisen poliitikon kesänviettoon kuuluu. Sarja lähetetään myös Radio Novassa arkisin kello 12.30.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.