Mainos

Eläimetkin harrastavat suuseksiä

Tutkijat ovat havainneet, että myös eläinkunnassa harrastetaan suuseksiä.

Science-lehti uutisoi, että kiinalaiset tutkijat ovat havainneet hedelmälepakoiden harrastavan suuseksiä. Tähän mennessä suuseksiä on kuviteltu harrastettavan vain ihmisten ja kääpiösimpanssien parissa.

Tutkijat seurasivat lepakoiden puuhia infrapunakameralla. Koiras rakensi lajityypillisesti palmunlehdistä pesän houkutellakseen naaraan luokseen. Ennen parittelua eläimet sukivat toisiaan ja naaras kumartui nuolemaan koiraan sukuelintä.

Tutkijat havaitsivat että 70 prosenttia tutkituista lepakoista harrastivat suuseksiä parittelun tuoksinnassa. Tästä seurasi myös se, että parittelu kesti puolet pidempään kuin ilman suuseksiä.

Selityksiä toiminnalle on haettu useampia. Parittelua pidentävä suuseksi saattaa olla naaraan keino pitää koiras poissa kilpailijoiden luota tai naaraan sylki voi toimia liukasteena. Tutkijat arvelevat myös, että naaraan sylki saattaa sisältää antibakteerisia aineita, jotka estävät sairauksien siirtymisen koiraasta naaraaseen.

Apinatutkija Frans de Waalin kertoo Sciencelle, että suuseksi eläinkunnassa voi olla luultua yleisempää. Selitykseksi hän tarjoaa tutkijoiden ujouden ja siitä johtuen tapausten raportoimatta jättämisen.


Teksti: MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Science

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.