EK19: Pitkä tauko tylsistytti Latvalaa, viidentenä ollut Wilson ongelmissa

Jari-Matti Latvala on yhden erikoiskokeen päässä uransa ensimmäisestä MM-rallivoitosta Ruotsin osakilpailussa. Suomalaisten kisa on mennyt muutenkin vahvasti. MTV3 seuraa rallin etenemistä.

Latvala johtaa kisaa 19 erikoiskokeen jälkeen 58,2 sekunnin erolla toisena ajavaan Ford-tallikaveriinsa Mikko Hirvoseen. Italian Gianluigi Galli jatkaa kolmannella sijalla yli kahden minuutin päässä kärjestä.

Erikoiskoe 18 peruttiin, joten kuljettajilla oli normaalia enemmän aikaa valmistautua erikoiskokeelle. Tauon jälkeen Latvalalla oli hieman vaikeuksia päästä takaisin ajorytmiin.

- Pitkän tauon jälkeen oli hieman vaikeaa keskittyä ajamiseen, mutta loppupätkä meni jo hyvin, Latvala totesi.

Hirvonen varmistelee jo toisesta sijasta tulevia kahdeksaa MM-pistettään. Ne nostaisivat Hirvosen MM-sarjan kärkeen.
- Ei ongelmia. Yksi erikoiskoe ajamatta, ja sitten se on ohi, Hirvonen huikkasi rutiinilla.

19. erikoiskokeen epäonnisin oli kisassa viidennellä sijalla ajanut Ford-kuski Matthew Wilson, joka joutui pysähtymään reitille auton voimanvälityksen ongelmien takia. Britti menetti aikaa yli 24 minuuttia ja tippui pistesijoilta.

Wilsonin ongelmat nostavat Suzuki-kuski Toni Gardemeisterin seitsemänneksi ja kiinni kahteen MM-pisteeseen. Myös N-ryhmän kärjessä ajavalla Juho Hännisellä on hyvät saumat päästä pisteille. Hänninen oli ennen 19. erikoiskoetta kokonaiskilpailun yhdeksännellä sijalla.

Kilpailun viimeinen erikoiskoe on mitaltaan 21,89 kilometriä. Ruutulipulle kärkiautot tulevat noin kello 14.15 Suomen aikaa.