EK16: Gardemeister kärsi rengasrikon

Suomen MM-rallissa neljäntenä ollut Fordin Toni Gardemeister kärsi rengasrikon 16. erikoiskokeella. Gardemeister menetti aikaa yli puolitoista minuuttia ja putosi seitsemänneksi. Rallin kärjessä Peugeot'n Marcus Grönholm ajoi kuudennen peräkkäisen pohja-aikansa ja kasvatti etumatkaansa. MTV3 Internet seuraa rallin etenemistä.

- Yhtäkkiä rengas räjähti kaikkein nopeimmalla osuudella. Onneksi ei menty puskaan, sillä siinä vaiheessa mentiin kuutosella todella kovaa, Gardemeister kertoi erikoiskokeen maalissa.

- En tiedä mitä tapahtui, ehkä jossakin alkuosalla osuttiin johonkin kiveen, Gardemeister pohdiskeli. Suomalaiskuljettaja aikoi vaihtaa autoon uuden renkaan ja jatkaa matkaa.

Grönholm kasvatti jälleen johtoaan Citroënin Sébastien Loebiin. Eroa rallissa toisena olevaan ranskalaiskuljettajaan on nyt tasan puoli minuuttia. Kolmantena jatkaa Viron ja Peugeot'n Markko Märtin. Suomalaiskuljettajista Fordin Mikko Hirvonen on viidentenä ja Mitsubishin Harri Rovanperä kuudentena.

Yksityistallin Subarulla kilpaillut Kristian Sohlberg ajoi ulos lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella ja joutui keskeyttämään. Sohlberg oli perjantain jälkeen sijalla 12.

Peugeot'n tehdastallin väreissä Suomen MM-rallissa kilpailleet Sebastian Lindholm ja Tomi Tuominen eivät pystyneet jatkamaan rallia lauantaina. Kakkoskuljettaja Tuominen loukkasi selkänsä perjantaina Vellipohjan erikoiskokeella. Perjantaina myös jarruongelmista kärsinyt kaksikko oli rallissa sijalla 13.

Lauantaina ajetaan vielä yksi erikoiskoe. Ralli päättyy sunnuntaina.

Suomen MM-ralli, tilanne EK 16/21:

 1. Marcus Grönholm   Peugeot 2.15.30,8  
 2. Sebastien Loeb    Citroen     +30,0  
 3. Markko Märtin     Peugeot   +1.35,6  
 4. Petter Solberg    Subaru    +2.20,7  
 5. Mikko Hirvonen    Ford      +2.24,5  
 6. Harri Rovanperä   Mitsub.   +3.23,5  
 7. Toni Gardemeister Ford      +3.37,1  
 8. Francois Duval    Citroen   +4.50,1  
 9. Henning Solberg   Ford      +5.35,3 
10. Janne Tuohino     Skoda     +5.37,9 

Keskeyttäneitä:
EK10 Kristian Sohlberg  Subaru    Ulosajo 
EK10 Sebastian Lindholm Peugeot   2. kuskin selkävaivat
EK5  Jani Paasonen      Skoda     Etujousitus ja takatukivarsi
EK2  Kosti Katajamäki   Suzuki    Vaihdelaatikko
EK2  Gianluigi Galli    Mitsub.   Ulosajo

(MTV3-STT)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat