EK:n ja SAK:n asiantuntijalääkäreiltä harvinainen yhteinen vetoomus: Ei sairaana töihin ja omailmoitus -menettely käyttöön

Työnantajakeskusjärjestö EK:n ja palkansaajakeskusjärjestö SAK:n asiantuntijalääkärit tekevät poikkeuksellisen yhteisen vetoomuksen työnantajille ja työntekijöille.

– Odotamme, että epidemiavaihe on jo lähipäivinä tulossa ja sen takia siirrytään tähän hallintavaiheeseen ja pyritään siihen, että koronavirusepidemia ei leviä hallitsemattomasti työpaikoilla, sanoo EK:n asiantuntijalääkäri Auli Rytivaara MTV Uutisille.

– Kyseessä on sen verran vakava asia, että meillä on yhteinen huoli asiasta, sanoo SAK:n asiantuntijalääkäri Kari Haring MTV Uutisille.

Flunssaoireisia työntekijöitä kehotetaan jäämään matalalla kynnyksellä kotiin. Asiantuntijalääkärit suosittelevat yrityksiä ottamaan käyttöön "oma ilmoitus esimiehelle" -menettelyn epidemian aikana, eli tällöin sairauspoissaoloon ei vaadittaisi lääkärin tai hoitajan todistusta.

– Silloin, kun työnantaja hyväksyy poissaolon, voidaan olla pois töitä hakeutumatta terveydenhuoltoon tai tulematta työpaikalle, millä estetään koronaviruksen leviäminen, sanoo Rytivaara.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja