"Eivät kaikki miehet" – Harvardissa opiskellut Evelyn selittää, miksi tämä puolustus ei auta

Naiset jakavat turvattomuuskokemuksiaan, mutta miten miehen pitäisi reagoida? 5:40
Katso myös: Naiset jakavat turvattomuuskokemuksiaan, mutta miten miehen pitäisi reagoida?

Evelyn kertoi suursuosioon nouseella videollaan, miksi "eivät kaikki miehet" on argumenttina haitallinen.

Tapaus on saanut monet naiset jakamaan kokemuksiaan häirinnästä ja ahdistelusta sekä jakamaan vinkkejä siitä, miten miehet voisivat tehdä naisten olon turvallisemmaksi. Toisaalta myös osa miehistä on päätynyt muistuttelemaan, etteivät kaikki miehet ahdistele naisia. Keskustelussa käytetään hashtagia #notallmen, suom. "eivät kaikki miehet", kertoo Indy100.

Evelyn kertoo, miksi "eivät kaikki miehet" on argumenttina haitallinen

Harvardissa opiskelleen Evelyn Kohin video argumentin tiimoilta nousi suosituksi naisen TikTok-tilillä. 

Videon ovat nähneet jo miljoonat. Nauhalla Evelyn kertoo, miksi "eivät kaikki miehet" on argumenttina haitallinen. 

– Tämä käytös kumpuaa kolmesta lähteestä, joista ensimmäinen on miehinen "valitse minut"  -käytös. [Mies ajattelee:] "Ymmärrän, että on miehiä, jotka käyttäytyvät väkivaltaisesti, mutta minä en ole yksi heistä, olen hyvä mies". Se on muuten täydellinen harha, Evelyn kertoo videollaan.

– Partiarkaalisessa yhteiskunnassa jokaisella on sisäistä naisvihaa ja seksistisiä asenteita, sekä naista alentavia käyttäytymistapoja. Siksi meistä jokaisen täytyy oppia pois partiarkaalisista tavoista.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Huomioikaa, miten he kontrolloivat naisten puheen sävyä paljon enemmän kuin ovat vihaisia"

Toinen syy "eivät kaikki miehet" -kommentille on Evelynin mukaan tarve kontrolloida naisten ääniä.

– Huomioikaa, miten he kontrolloivat naisten puheen sävyä paljon enemmän kuin ovat vihaisia niille miehille, jotka käyttävät naisia hyväksi, kohdistavat naisiin väkivaltaa ja raiskaavat naisia, sekä pilaavat muiden miesten maineen.

Kolmas syy argumentoinnille on Evelynin mukaan miesten ylemmyyskompleksi.

– "Ymmärrän, että on kauheita miehiä, jotka käyttävät sinua hyväksi, raiskaavat, kohdistavat sinuun väkivaltaa ja alistavat sinua, mutta minä en ole yksi heistä. Jos vain luotat siihen, että minä suojelen sinua miesten väkivallalta, kaikki on hyvin". Tämä iskostaa naisiin pelon itsenäisyydestä, kuin ainoa ratkaisu miesten väkivaltaan olisi toinen mies. Se ei muuten ole totta, Evelyn sanoo.

Toisella videollaan Evelyn huomauttaa, etteivät kyseistä "eivät kaikki miehet" -argumenttia käyttävät miehet todennäköisesti tule muuttamaan mieltään; sen sijaan naisen mukaan monilla on tarve tuomita "muut miehet" oman toiminnan tai etuoikeuksien tarkastelun sijaan.

"Jokainen nainen tietää, etteivät kaikki miehet... "

Sosiaalisessa mediassa muutkin ovat ottaneet kantaa #notallmen-keskusteluun selittääkseen, miksi kyseinen argumentti ei toimi.

– Jokainen nainen tietää, etteivät kaikki miehet... Mutta me emme tiedä, ketkä miehet, joten olemme varuillamme kaikkien miesten suhteen. Ei se ole mitään rakettitiedettä, lucy kuvailee Twitterissä.

– "Eivät kaikki miehet". Eivät kaikki marjatkaan ole myrkyllisiä, mutta jos kävelen metsässä ja kaikki marjat näyttävät samalta, en ota riskiä, miss annie kuvailee

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Jokainen meistä on vaihtanut tien puolta, teeskennellyt puhuvansa puhelimessa, puristanut avainnippua kädessään. Sanomme aina toisillemme "ilmoita, kun olet päässyt turvallisesti kotiin". Tämä ei ole meidän vääryytemme korjata, mutta seuraukset kaatuvat meidän päällemme, Sarah Morning kuvailee.

Sarah Everardin surma nosti esiin naisten oikeudet – tämä tapauksesta tiedetään 5:47
Sarah Everardin surma nosti esiin naisten oikeudet. Everard oli kateissa viikkoja ennen kuin ruumis löytyi.

Lue myös:

    Uusimmat