Miesvaltaisella alalla opiskeleva Claire, 22, kuvasi pysäyttävän videon – tuttua liian monelle naiselle: "Tätä tapahtuu päivittäin"

Tutkimus väitti lääkäreiden bikinikuvia"epäammattimaisiksi"- vastaiskuna lanseerattiin #MedBikini  0:45
Tutkimus väitti lääkäreiden bikinikuvia "epäammattimaisiksi". Videolla lääkäreiden vastaisku.

Amerikkalainen opiskelija todisti videollaan, miten vaikeaa miesten on toisinaan ottaa naisia todesta.

Iowan yliopistossa miesvaltaisia teknistieteellisiä aloja opiskeleva Claire McDonnell, 22, on yksi neljästä naisopiskelijasta lähes 60 miehen joukossa. Claire kertoo BuzzFeed News -sivustolle huomanneensa, etteivät miehet monesti ota naisia tosissaan, vaikka näillä olisi enemmän kokemusta jostakin asiasta.

Nyt Clairella on tästä todistusaineistona pysäyttävä video, jonka hän jakoi TikTokissa. Moni nainen samaistuu tallenteeseen, joka on viikossa kerännyt yli 3,1 miljoonaa katselukertaa.

Miehet keskeyttivät ja vähättelivät jatkuvasti

Claire jutteli videoyhteydellä ryhmätoveriensa kanssa projektista, joka käsittelee kaupallisia vakuutuksia. Hän alkoi nauhoittaa keskustelua huomattuaan, että miespuoliset luokkatoverit keskeyttivät hänen lauseensa toistuvasti ja vähättelivät hänen ideoitaan.

Videolla Claire elehtii muutaman kerran epäuskoisena, kun hänen ei anneta puhua loppuun.

Ironisinta Clairen mukaan on, että hänellä on eniten työkokemusta alalta, jota ryhmän tehtävänanto koski.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Päivittäistä vähättelyä

Clairen mukaan hänen oli ensin tarkoitus jakaa video vain ystävälleen ja muille koulutusohjelman naisille. Videon katsottuaan hän tajusi, kuinka hyvä esimerkki tapaus on naisten vähättelystä miesvaltaisilla aloilla.

– Tätä tapahtuu päivittäin, Claire sanoo BuzzFeedille.

Hän kertoo, että miespuoliset luokkatoverit ottavat usein kunnian naisopiskelijoiden työstä ja suhtautuvat näiden esittämiin ideoihin lähtökohtaisesti epäillen.

– Ja jos he uskovat sen [idean], he sanovat tietäneensä sen jo aiemmin ja toistavat sitä muille ihmisille omanaan.

Clairen mukaan ongelma ei ole vain miespuolisissa opiskelijoissa vaan myös professoreissa.

Naiset samaistuivat ongelmaan

Claire ei ole ainut, jolla on tällaisia tuntemuksia. Huiman suosion saanut TikTok -video on kerännyt runsaasti kommentteja, joissa naiset kertovat, miten vastaavaa tapahtuu aivan liian usein.

Osa kommentoijista kehotti suhtautumaan jyrääviin miehiin heidän omalla lääkkeellään: puhumalla taukoamatta heidän päälleen aivan kuin he eivät sanoisi mitään.

Claire toivoo, että hänen esimerkkitapauksensa auttaa miehiä myös oppimaan kuuntelun jaloa taitoa.

Niin sanottu mansplaining, vapaasti suomennettuna miesselittäminen, on noussut otsikoihin monia kertoja. Kerroimme aiemmin esimerkiksi miehestä, joka uskoi tietävänsä naisen sukupuolielinten anatomiasta naisia paremmin, sekä toisesta herrasta, jonka laskut tamponien hinnoista eivät uponneet menstruoiviin ihmisiin.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat