Eikö huvita palata Tinderiin seuraa etsimään? Pandemian vuoksi sinkkuja uhkaa nyt foda

Etsitkö sinkkuna seuraa netistä? Tähän listaan voit taatusti samaistua 0:53
Kun tapaat kiinnostavan ihmisen, aluksi kaikki sujuu ihanasti: viestittelette ja huumori kukkii. Sitten hän katoaa kuin tuhka tuuleen eikä vastaa enää koskaan... Nämä kokemukset ovat kaikille nettideittailijoille tuttuja!

Jos treffeille lähteminen koronapandemian eristyneisyyden jälkeen ahdistaa, syypää saattaa olla foda.

Koronapandemian vuoksi moni on karsinut ihmiskontaktit miniminiin. Kun lopulta on aika palata deittimaailmaan, se ei kenties enää huvitakaan, paljastaa New York Post. Jos treffeille lähteminen ahdistaa, ihmiseen on voinut iskeä foda – fear of dating again, siis deittimaailmaan palaamisen pelko.

Näistä deitti-ilmiöistä oletkin jo kuullut:

Uudenlainen "deittifobia"

Deitisivusto Hingen kyselyssä kävi ilmi, että moni sinkku kärsii aivan uudenlaisesta "deittifobiasta".

Toukokuisessa tiedotteessaan Hinge kuvasi fodaa suurimmaksi isoksi trendiksi deittaajien maailmassa.

Deittipalvelu OKCupid kertoi Todayn haastattelussa, että ensitreffit aiheuttivat koronapandemian jälkimainingeissa jännitystä. Myös Match-deittipalvelun elokuun 2020 kyselyssä havaittiin samansuuntaista ilmiötä.

Kaksi kolmasosaa Matchin kyselyyn vastanneista sinkuista kertoi olevansa valmis livetreffeihin. Yksi kolmasosa ei siis kokenut olevansa valmis; suuriin ikäluokkiin kuuluvista naisista 68 prosenttia ilmoitti, ettei ole "lainkaan valmis" palaamaan deittimaailmaan.

– Pyörät ovat ruosteessa, Matchin edustaja kuvaili.

Harjoituksen puute vaivaa

Ennen koronaa ihmiset olivat tottuneet deittailuun, mutta nyt sinkkuja vaivaa harjoituksen puute. Moni jännittää esimerkiksi sosiaalisia kykyjään ja sitä, osaako enää tulkita muiden eleitä.

Esimerkiksi Hingeä käyttävä Daniella Orellana, 30, kertoo miettivänsä ennen treffejä kuumeisesti sitä, pitääkö sovelluksessa tapaamastaan ihmisestä myös tosimaailmassa.

– Olen aivan sataprosenttien varmasti vitkutellut treffien kanssa tämän epävarmuuden vuoksi, hän kuvaa.

Hän kokee, ettei enää ymmärrä, milloin joku osoittaa kiinnostusta häntä kohtaan.

– Ystävät ovat sanoneet "kai tiedät, että tuo flirttailee kanssasi?" ja minulla ei ollut aavistustakaan. Ennen pandemiaa tämä ei koskaan ollut ongelma.

Katso myös: Siivouskuningatar Auri, 27, nousi otsikoihin siivottuaan Tinder-deitin kotia tuntikausia – tällaisen käsittelyn toimittajan koti sai!

Siivouskuningatar Auri, 27, nousi otsikoihin siivottuaan Tinder-deitin kotia tuntikausia – tällaisen käsittelyn toimittajan koti sai 5:49

Lue myös:

    Uusimmat