Deittisovellus Tinderistä löytyy viisi eri persoonatyyppiä – kuka heistä olet?

Ihmissuhdeasiantuntijaksi itseään nimittävä Louanne Ward uskoo, että deittisovellus Tinderistä löytyy viisi erilaista ihmistyyppiä. Ward listasi deittailijaprofiilit Daily Mailille. Mihin joukkoon itse kuulut?

1. Tarjolla, muttei henkisesti valmis -tyyppi

Tämä Tinder-käyttäjä on juuri palannut sinkkumaailmaan ja ladannut Tinder-sovelluksen. Hän käyttäytyy kuin olisi karkkikaupassa, eli maistelee kaikkia makuja, koska ei tiedä, mitä haluaisi. Tarjolla, muttei henkisesti valmis -tyyppi julkaisee upeita kuvia, jotka voivat liioitella hänen hyviä puoliaan kehujen toivossa.

Tarjolla, muttei henkisesti valmis -tyyppi haluaa vaikuttaa kiinnostavalta; hän kertoo, ettei "ole tehnyt tällaista aikoihin" ja kuvaa olevansa "tuore sinkku". Tällainen henkilö on juuri päättänyt pitkän suhteen eikä siksi ole oikeasti tarjolla uuteen suhteeseen, ainakaan henkisesti. Hänen itsetuntonsa voi olla matala, ja Tinder-matchit nostavat sitä mukavasti.

2. Haamuilija, penkittäjä ja leivänmurustaja

Haamuilu eli ghosting, penkitys ja murustaminen ovat termejä, joilla kuvataan sanalla sanoen raivostuttavia nettideittailijoita, jotka lupaavat paljon ja antavat niin kovin vähän.

Niin sanottu ghostaaja katoaa yllättäen jälkiä jättämättä, vaikka viestittely Tinderissä olisi edennyt mukavasti. Penkittäjä pitää tapaamiaan mahdollisia kumppaneita vaihtopenkillä sillä aikaa, kun yrittää löytää jotakin parempaa; murustaja jättää vain vanan suloisia kohteliaisuuksia, joita toinen osapuoli seuraa saamatta koskaan mitään konkreettista.

Jokainen ihmistyypeistä peruu treffit viime hetkellä, jopa monta kertaa peräkkäin, ja alussa hyvin innostunut keskustelu vaihtuu pian yksinäiseen hymiöön silloin tällöin. Hän kyllä lähettää deittikumppanilleen viestin silloin, kun hänellä on tylsää, mutta ei muuten.

Näiden tyyppien profiilit ovat yksinkertaisia ja lyhyitä. Tinder-matchin saatuaan he kyllä aloittavat keskustelun, mutta se ei koskaan johda mihinkään – paitsi satunnaiseen, humalassa lähetettyyn viestiin kuukautta myöhemmin.

3. Ei sitoumuksia -tyyppi

Sitoutumiskammoinen ei hae suhdetta ja kertoo aikeensa yleensä suoraan. Hän etsii hauskuutta, joka ei johda avioliittoon, yhteiseen lapseen, taloon ja farmariautoon.

Ei sitoumuksia -tyyppi julkaisee selfie-kuvia, joissa ei välttämättä näy edes kasvoja. Sen sijaan tyyppi esittelee lihaksiaan, keskivartaloaan, rintojaan tai muuta kehon osaa, jolla uskoo voivansa viekoitella toisen käyttäjän.

Tämä deittaaja ei täytä profiiliaan kuvauksilla harrastuksistaan ja unelmistaan – hänhän etsii vain pientä hupia!

4. Rakkauden etsijä

Tämä Tinder-käyttäjä etsii rakkautta ja ihmissuhdetta. Hän yleensä tuntee ihmisen, jonka kaverin veljen eno löysi rakkauden deittisovelluksesta, ja uskoo siksi Tinderin voimaan ihmisten yhdistäjänä. Hänen odotuksensa saattavat olla hyvin korkealla.

Rakkauden etsijä julkaisee paljon kuvia itsestään, koirastaan ja jopa kaveriporukastaan kaikenlaisissa tilanteissa, jotta hänen tyylinsä, toiveensa ja elämänarvonsa tulevat selville.

Rakkauden etsijä kertoo olevansa "hyvä tyyppi" ja käyttää profiilin jokaisen merkin hyväkseen, niin, että profiili on täytetty tappiin asti. Profiilista löytyy usein merkintä "vain vakavat viestit" tai "ei seikkailijoille".

5. Kyllästynyt deittaaja

Kyllästynyt deittaaja on ollut sinkku jo vuosia. Hän on kokeillut jokaista nettideittisivustoa eikä jaksa enää, sillä kaikesta yrittämisestä huolimatta suhteiden alut eivät tunnu koskaan etenevän mihinkään.

Kyllästynyt deittaaja on kyyninen ja turhautunut; hän ei ymmärrä, mikä hänessä on vikana, kun kumppania ei vain löydy.

Kyllästynyt deittaaja osaa täyttää nettideittiprofiilinsa kokemuksensa ansiosta juuri oikein, mutta osa sanavalinnoista paljastaa negatiivisen asenteen. Profiili julistaa "älä vaivaudu, jos et ole julkaissut itsestäsi tuoretta kuvaa" tai "älä tuhlaa aikaani". Hän voi myös listata jo kokemiaan epäonnistumisia kirjoittamalla esimerkiksi "en etsi seksiseuraa" tai "en etsi uutta elätettävää".


***

Lue myös:

    Uusimmat