Katosiko nettideittikumppanisi kuin tuhka tuuleen? Uuden trendin ansiosta hän voi ottaa pian yhteyttä

Nettideittimaailmassa treffien säännöt ovat erilaiset kuin vanhan maailman tapailukulttuurissa. Myös uusi yhteydenotto kuukausien hiljaisuuden jälkeen on nyt sallittua.

Tuskin nettikansa on tottunut flirttikumppanin katoamista merkitsevään ghosting-käsitteeseen, kun termi jo käännetään ympäri. Thrillist-sivuston Gabrielle Pedriani kertoo, että häntä kohtasi uusi ilmiö: un-ghosting.

Termit

Ghosting: katoaminen, treffikumppani ei vastaa enää yhteydenottoihin

Un-ghosting: treffikumppani, joka ei enää vastannut yhteydenottoihin, ottaakin jälleen yhteyttä omatoimisesti

Benching: penkittäminen, treffikumppani pitää sinua varasijalla, koska jotakin parempaa voi vielä löytyä

Pedriani huomasi saaneensa viestin satunnaisesta numerosta. Tarkempi tutkailu paljasti, että viestin oli lähettänyt mies, jonka kanssa Pedriani oli tavannut ja suudellut kerran – jo kuukausia sitten. Tapaamisen jälkeen Timiksi artikkelissa kutsuttu mies oli kadonnut kuin tuhka tuuleen.

– Näemmä un-ghosting on nyt perusjuttu deittailussa. Viikkoa ennen omalle kohdalleni osunutta kummittelua tapasin kolme muuta ystävää, jotka saivat samanlaisia un-ghosting-viestejä, Pedriani kuvaa.

Hän ihmettelee, koska kuukausiksi katoamisesta ja sitten ”elävien kirjoihin palaamisesta” tuli normaalia.

Nettitreffien säännöt ovat erilaiset

Pedrianin mukaan syitä toiminnalle voi olla useita: Tinder-maailmassa uusia kumppanivaihtoehtoja on niin paljon, ettei ihminen malta keskittyä siihen, mitä hänellä jo on. Pedrianin ystävä puolestaan uskoo, että kun ihminen hylkää toisen paremman vaihtoehdon toivossa, eikä tuo parempi vaihtoehto viekään mihinkään, aiempi ja unohdettu deittikumppani alkaa taas kiinnostaa.

Pedrianin mukaan nettideittimaailmassa treffien säännöt ovat erilaiset kuin vanhan maailman tapailukulttuurissa. Ensitreffeillä tarkistetaan, että ihminen on se, joksi itseään väittää, ja toisilla treffeillä ensivaikutelmaa vahvistetaan. Vasta kolmansilla treffeillä on aikaa miettiä, onko treffikumppanin seura ylipäätään nautinnollista.

Siksi moni katoaa mystisesti juuri neljänsien treffien kynnyksellä – siis silloin, kun suhde voisi siirtyä vakavampaan suuntaan.

– Un-ghostingin selitys olisi silloin se, että "ghostaaja" kaipasi hieman aikaa valmistellakseen itseään seuraavaa, väistämättä vakavampaa seuraavaa askelta varten, Pedriani sanoo.

Pedriani pyysi myös Timiä selittämään toimintansa. Mies tekstasi takaisin: ”vanhempi = vähemmän vaihtoehtoja = enemmän ajatuksia menneistä”. Viesti ei vakuuttanut.

– Hän on todella kaunopuheinen, eikö teistäkin? En voi uskoa, että tämä mies lipsahti otteestani, Pedriani heittää.

***

Lähde: Thrillist.com

Lue myös:

    Uusimmat