Eifelin GP:n topit ja flopit: Lewis Hamilton, sinä mestari! Red Bull -kuski, sinä saat kohta kenkää!

MTV Urheilun F1-toimitus listaa jokaisen ajetun osakilpailun jälkeen viikonlopun onnistujat ja epäonnistujat. Saksassa Lewis Hamilton ajoi mestarillisella tavalla voittoon, kun taas Valtteri Bottas koki karmaisevaa epäonnea.

Hamilton ja Bottas kävivät tiukan taiston kisan alkuhetkillä. Bottas oli jopa poikkeuksellisen aggressiivinen, eikä hän myynyt nahkaansa Hamiltonille.

Tekninen vika pilasi kuitenkin lopullisesti suomalaisen kisan.

Loppuhetkillä Red Bullin Max Verstappen pääsi vielä Hamiltonin lähelle. Britti hallitsi tilanteen ja otti uransa 91. voittonsa.

TOPIT:

Lewis Hamilton

Brittikuskin kohdalla puhutaan jatkuvasti tuurista. Höpö höpö. Hamilton näytti taas kerran sen, että miksi hän on tuleva seitsenkertainen maailmanmestari. Lauantain aika-ajoissa Hamilton yllätettiin housut kintuissa, kun Bottas painoi jäätävän kierroksen tauluun. Mitä britti teki? Murjaisi kaksi sanaa lehdistölle, painui huoneeseensa ja opiskeli. ”Missä voin olla parempi”? Noh. Hyvä lähtö, hyökkäys ensimmäiseen mutkaan ja eikä hän luovuttanut, vaikka Bottas pystyikin pitämään ykköspaikan hallussaan. Hamilton käsitteli mestarillisella tavalla renkaitaan, pitäen Bottaksen lähietäisyydellä. Tähän voitto myös ratkesi. Hamilton ikään kuin pakotti Bottaksen virheeseen. Sille on syynsä, miksi Mick Schumacher kiikutti Michael Schumacherin kypärän haastattelunurkkaukseen. 91 voittoa on jäätävä saavutus. Hattu päästä.

Max Verstappen

Jos Hamilton on jo nyt legenda, Verstappen on tuleva sellainen. Hollantilainen otti ilon irti, kun Red Bull tarjosi hänelle pienen tauon jälkeen aidosti kilpailukykyisen auton. Lauantain aika-ajoissa Verstappen meinasi jopa täräyttää paalupaikalle. Kisan jälkeen Verstappen puhui siitä, miten hän ansaitsi omasta mielestään kakkospaikan. Siinä on totuuden siemen – kärsi sitten Bottas teknisistä ongelmista tai ei. Bottas saakin olla tarkkana Verstappenin kanssa. Hollantilaisen tulosvarmuus on jäätävällä tasolla.

Daniel Ricciardo

Renault on ollut yksi kauden hienoista tarinoista. Ranskalaistalli aloitti odotuksiin nähden heikommin, mutta nyt vahva työ tuottaa hedelmää. Ricciardo oli hereillä, kun muut kärsivät teknisistä huolista. Australialaiskuljettaja ei taipunut, vaikka Racing Pointin Sergio Perez väläyttelikin erittäin lupaavaa vauhtia. Nyt vain odotellaan, että minkälaisen hirvityksen Ricciardo keksii tallipäällikölleen Cyril Abiteboulille. Ricciardon huumorin tietäen Abiteboulin tatuoinnista tulee melkoinen hirvitys.

Nico Hülkenberg

Täysin kylmiltään aika-ajoon ja vain kahden kymmenyksen ero jatkopaikkaan. Ja mikä nousu itse kisassa (20. -> 8.). 33-vuotias Hülkenberg on antanut jäätäviä osoituksia siitä, että hänen paikkansa ei ole RTL:n kommentaattorina. Hänet pitää saada takaisin F1-sarjaan. Tiedä vaikka Hülkenberg herättäisi uinuvan Haasin.

Romain Grosjean

Haasista puheenollen… hetkinen... eiväthän he uinukaan? Hehän ovat pisteillä! Ranskalaiskuljettaja Grosjean pelasi todellista uhkapeliä, kun turva-auto tuotiin radalle. Grosjean jatkoi radalla kovan seoksen renkailla. Se kannatti. Pisteille pääsy autolla, jolla ei pitäisi päästä pisteille, on kunnioitettava saavutus. Toivottavasti Grosjean juhlisti tätä. Pistesijoja kun ei välttämättä enää tule F1-sarjassa.

SILTÄ VÄLILTÄ

Valtteri Bottas

Bottaksen viikonlopussa oli paljon hyvää sekä kallisarvoista pahaa. Suomalaiskuskin lauantain paalu ansaitsee kaikki kehut. Toinen positiivinen puoli oli hänen aggressiivisuutensa. Bottas laittoi vihdoinkin kampoihin Hamiltonille, eikä vain alistunut kohtaloonsa. Mutta. Sunnuntain kisa kertoi taas kerran karua kieltä Hamiltonin loisteliaisuudesta. Bottas on mennyt eteenpäin, kun puhutaan siitä, miten kuljettajat pystyvät säästämään renkaitaan. Nyt se ei riittänyt alkuunkaan. Bottas sortui paineen alla virheeseen. Tähän hän hävisi kisan. Nürburgringin kisa muistutti siitä, että vaikka Bottas pystyy väläyttämään, hän vain väläyttää. Tämäkään sunnuntai ei tarjonnut uskoa sille, että hän pystyy päihittämään Hamiltonin kisa toisensa jälkeen.

FLOPIT

Sebastian Vettel

On karmivaa nähdä, miten pahoissa vaikeuksissa F1-mestari Vettel on Ferrarin ratissa. Pyörähdyksiä, lukkojarruja, karmivia rengasongelmia ja taas heikko sijoitus (11:s). Toivottavasti Aston Martinin ensi kauden auto on  jatkumo Racing Pointin nykyisestä menopelistä. Koska Vettelille pitää saada kilpailukykyinen kaara. Tätä rämpimistä ei kestä kukaan.

Kimi Räikkönen

Juhlaviikonloppu, jota Räikkönen ei varmasti juhlinut, ei saanut myöskään juhlavaa päätöstä. F1 on herkkä laji. Räikkönen teki, tai pidemminkin ajautui tilanteeseen, jossa hän osui Williamsin George Russelliin. Tahallinen osuma? Ei varmasti. Mutta hintalappu oli armoton. Auto hajalle ja 10 sekunnin aikarangaistus. Sen pituinen se. Nürburgring oli jälleen yksi kisa, jossa Räikkösen olisi pitänyt olla pisteillä.

MM-taistelu

69 pistettä on enemmän kuin liikaa. Bottaksen toinen peräkkäinen voitto olisi luonut loppukaudelle kutkuttavan tilanteen. Nyt kaikki kutkuttavuus valui Mercedeksen pakoputkista taivaalle. Toki, Hamilton on ansainnut mestaruutensa. Nyt jännitystä pitää hakea muualta.

Alexander Albon

"Eihän tästä tule nyt yhtään mitään", sanottiin eräässä ikonisessa Kummeli-pätkässä. Jos Vettelin taaperrus on karmeaa, niin samaa voi sanoa Albonista. Kaikista kamalinta thaimaalaisen mahalaskussa on se, että hän on oikeasti pirun nopea kuljettaja. Mutta hänen tarinansa on osoitus siitä, että kun alamäki on jyrkkä, niin se on myös todella, todella jyrkkä. Nyt Albon ikään kuin likuu kohti soramontun pohjaa. Daniil Kvjatin etusiiven telominen oli surkuhupainen jatkumo sille vuoristoradalle, mitä Albon on taittanut koko kauden ajan. Ajattelin pitkään, että eihän Red Bull voi antaa potkuja herralle, jonka takana on 51 prosenttia koko Red Bullista omistava thaimaalaisperhe. Mutta miten ihmeessä Albonin jatko on enää perusteltavissa? Möhläyksiä, alistuneita kommentteja ja tappioita sisartallin Pierre Gaslylle

Lue myös:

    Uusimmat