Ei hirvet tai nukahtaminen – Suomen kesäkuskien pelot paljastuivat

Eikö kesän valoisissa illoissa ja lämpimällä säällä autoilu olekaan pelkkää nautintoa? Rengasfirma kysyi suomalaisilta, mikä heitä pelottaa kesäteillä körötellessä.

Yllättävää kyllä, suomalaiset eivät ole niinkään huolissaan eteen hyppivistä hirvistä, auringon häikäisystä tai rattiin nukahtamisesta. Nokian Renkaiden teettämän Pohjoismaisen kesärengaskyselyn mukaan eniten pelätään kanssa-autoilijoiden käyttäytymistä: vaarallisia ohituksia, liian lyhyitä turvavälejä ja ylinopeutta. Iäkkäämmät autoilijat sekä naiset ovat nuoria kuskeja ja miehiä huolestuneempia riskitekijöistä.

– Varsinkin vaarallisten ohitusten pelossa ero nuorimpien ja vanhimpien kuljettajien välillä on huima. Tutkimuksen mukaan 18–34-vuotiaista vaarallisia ohituksia pelkää vajaa puolet haastatelluista, yli 55-vuotiaista jo 62 prosenttia, summaa Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri. 

Viidennes suomalaisautoilijoista on huolissaan kuluneilla kesärenkailla ajamisesta ja vesiliirtoon joutumisesta.

– Positiivista tässä on, että autoilijat ymmärtävät renkaiden kunnon ja vesiliirtovaaran yhteyden. Joka seitsemäs kesällä sattunut onnettomuus johtuu tavalla tai toisella renkaista. Renkaat ovat joko liian kuluneet, ilmanpaineet eivät ole kohdillaan tai ajetaan sekarenkailla, Morri painottaa.

Lähde: Nokian renkaat

Lue myös:

    Uusimmat