Ei havaittavissa mökkipakoa: Uudenmaan rajalla rauhallista sulkujen purkamisen jälkeen – "Toivotaan, ettei mitään kauhean isoa piikkiä tule"

Uudenmaan sulku poistettiin tänään, mutta maakunnan rajan aukaisu ei ole vielä näkynyt liikennemäärissä 1:39

Uudenmaan raja avattiin keskiviikkona hallituksen päätöksellä. Suomalaisia se ei kuitenkaan saanut sankoin joukoin liikkeelle. 

Keskiviikkoiltana ennen iltakymmentä poliisi ei ollut havainnut mitään piikkiä liikennemäärissä. Helsingin tieliikennekeskuksen mukaan liikenne on pysynyt tiistain tasolla. 

Uudenmaan rajalla olleita tiesulkuja alettiin purkaa välittömästi hallituksen päätöksen jälkeen. Työt voivat kuitenkin aiheuttaa joissakin paikoissa paikoitellen liikenneruuhkaa. 

–  Valtatie 3:n ja 4:n kohdalla ollaan hyvin aikataulussa. Valtatie 1:n kohdalla näyttää kestävän pidempään, komisario Tuukka Skottman Helsingin poliisista kommentoi MTV Uutisille keskiviikkoiltana. 

Viikonloppu näyttää, oliko päätös oikein

Suomalaiset ovat ottaneet poikkeustilan vakavasti, sillä liikennemäärät ovat Tieliikennekeskuksen tilastojen mukaan koko maassa jopa 20 prosenttia tavallista pienemmät. 

– Uudellamaalla määrä on vaihdellut päivittäin, mutta parhaimpana päivänä liikennemäärä oli 20-30 prosenttia vähemmän kuin normaalisti, liikennekeskuspäällikkö Eero Sauramäki Helsingin tieliikennekeskuksesta toteaa. 

Tulevaa viikonloppua voi kuitenkin pitää varsinaisena testinä, jäävätkö suomalaiset kotiin vai onko luvassa ryntäys mökkikuntiin. 

– Toivotaan, ettei mitään kauhean isoa piikkiä tule, koska hallituksen suositus on edelleen se, että liikenteen määrä vähenisi, Sauramäki tuumii. 

15.04.2020 kello 22.09 juttua päivitetty kauttaaltaan.

Lue myös:

    Uusimmat