Edessä on virtuaalinen vappu – Maria Ohisalo tiukkana: "Vappuna ei pidä kokoontua fyysisesti yhdessä juhlimaan"

Uudenmaan rajat avataan jo tänään – Marinin mukaan nyt ei silti ole oikea aika lähteä mökille 13:27
MTV Uutiset Live: Uudenmaan rajat avataan jo tänään

Hallitus ilmoitti aamupäivän tiedotustilaisuudessa Uudenmaan eristämisen kumoamisesta. Ministerit kuitenkin painottivat kilvan, miten tärkeää ihmisten on noudattaa muita, yhä voimassa olevia koronarajoituksia.

Pääministeri Sanna Marinin (sd) mukaan tilanne ei epidemian onnistuneesta hillinnästä huolimatta siltikään ole vielä sellainen, että suomalaiset voisivat matkustella kotimaassa huoletta mielin määrin. – Nyt ei ole aika lähteä mökeille, Marin painottaa.

Aamupäivän tiedotustilaisuudessa muistuttetiinkin, että suomalaisten tulee edelleen kiinittää huomiota rajoituksiin, joita hallitus on aiemmin määrännyt.

Yli 10 hengen julkiset kokoontumiset ja yleisötilaisuudet on edelleen kielletty. Koulujen etäopetus jatkuu, eikä ravintoloihin saa jäädä syömään ostamiaan tuotteita.

Virtuaalista vappujuhlintaa

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) kiinnitti puheenvuorossaan huomiota lähestyvään juhlapäivään, vappuaattoon. Hän huomautti, että koronakriisi koettelee “henkistä jaksamistamme kansakuntana”.

– Meidän on tärkeää suojata toistemme terveyttä ja koko yhteiskuntaa. On tärkeää välttää lähikontakteja ja pysyä kotona, jos suinkin mahdollista, ministeri sanoi.

– Vappuna ei pidä kokoontua fyysisesti yhdessä juhlimaan tai vaikkapa piknikille. Tämä kannattaa tehdä vaikka virtuaalisesti. Voimme tukea toisiamme olemalla yhteydessä ystäviin, sukulaisiin ja erityisesti ikääntyneisiin, viestien ja videopuheluiden välityksellä. Yhdessä toisiamme tukien me kyllä selviämme tästä ajasta, sisäministeri kannusti.

Raja aukesi aiemmin

Marinin mukaan päätös rajoituksen kumoamisesta tehtiin hallituksessa yksimielisesti ja monipuolisesti eri asiantuntijoita kuullen. Hän sanoo ymmärtävänsä, että ihmisillä on edelleen huolta siitä, miten tauti kulkeutuu eri puolille Suomea.

Eristys alkoi 28. maaliskuuta ja sen piti päättyä ensi sunnuntaina. Hallituksen mukaan rajoitus päätettiinkin kumota jo tänään.

Koronavirusta esiintyy joka puolella Suomea, joten erityisiä terveydellisiä perusteita pelkän Uudenmaan eristämisestä ei enää ole.

Lue myös:

    Uusimmat