Mainos

Egyptin hallitus kokoontuu, kairolaiset palailemassa arkeen

Egyptissä uusi hallitus on kokoontumassa tänään ensimmäiseen varsinaiseen istuntoonsa. Presidentti Hosni Mubarak nimitti uuden hallituksen tammikuun lopulla pyrkimyksenä tyynnytellä mielenosoittajia.

Kairossa Tahririn aukiota pitää yhä vallassaan muutaman tuhannen mielenosoittajan ydinjoukko, joka vaatii Mubarakin eroa. Armeija on yrittänyt työntää jäljellä olevia mielenosoittajia pienemmälle alueella, mutta ilman merkittävää tulosta.

Elämä Kairossa on alkanut hiljalleen palailla normaaliksi, kun pankit ovat avanneet oviaan ja yöllistä ulkonaliikkumiskieltoa on lyhennetty. Kielto on nyt voimassa iltakahdeksasta aamukuuteen. Koulut ovat edelleen pitäneet ovensa kiinni.

Mielenosoittajat estävät myös edelleen työntekijöiltä ja asiakkailta pääsyn Tahririn aukiolla sijaitsevaan keskeiseen hallintorakennukseen. Rakennuksessa on normaalisti lähes 20 000 työntekijää.

Oppositio on kuvannut hallituksen kanssa eilen käytyjen neuvottelujen tuloksia laihaksi. Hallitus ei opposition mukaan taipunut merkittäviin poliittisiin uudistuksiin. Neuvotteluissa oli mukana myös Muslimiveljeskunta.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.