Mainos

Egypti juhli läpi yön - Tahrir-aukio palaamassa arkeen

Egyptissä miljoonat ihmiset ovat juhlineet läpi yön Hosni Mubarakin eroa presidentin virasta.

Kadut täyttyivät tanssivista ihmisistä jo illalla Mubarakin eroilmoituksen jälkeen, ja juhlinta jatkui pitkälle aamuun. Eri puolilla maata on järjestetty myös useita ilotulituksia.

Monet ovat julistaneet uuden aikakauden alkaneen.

- Olen ylpeä egyptiläisyydestäni, muuta en voi sanoa. Saamme vihdoin hallituksen, jonka voimme itse valita. Ehkä saamme lopultakin paremman maan, josta olemme haaveilleet, totesi Kairon Tahririn aukiolla juhlinut 29-vuotias Rasha Abu Omar uutistoimisto Reutersille.

Egyptin armeija siivoaa Tahririn aukiota

Egyptin armeija on ryhtynyt purkamaan kulkuesteitä Tahririn aukiolta. Aukio on ollut mielenosoittajien kokoontumispaikka 18 päivän ajan.

Sotilaat ovat keränneet aamulla metalliaitoja, piikkilankoja ja poltettuja autonromuja pois aukiolta. Myös vapaaehtoiset siviilit ovat osallistuneet siivoukseen.

Kulkuesteitä on purettu myös läheisen Egyptiläisen museon ympäriltä.

"Tämän sukupolven Berliinin muuri"

Egyptiä kannustavia viestejä on edelleen kiirinyt eri puolilta maailmaa. Esimerkiksi Japanin pääministeri Naoto Kan on kertonut kunnioittavansa Egyptin kansan pyrkimystä rauhanomaiseen vallanvaihtoon. Egypti on Japanille tärkeä kauppakumppani.

Britannian sanomalehdissä Egyptin kansannousu on nostettu historialliseksi tapahtumaksi. Esimerkiksi The Times -lehden mukaan kyseessä on "tämän sukupolven Berliinin muuri -hetki". Lehti kuitenkin toteaa, että alueen tulevaisuus näyttää vielä epävarmalta.

Sensuroiden Egyptin kansannoususta uutisoinut Kiina toivoo Egyptin palaavan pian vakauteen ja järjestykseen.

(MTV3 - Reuters - AFP - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.