Mainos

Protestoijat marssivat Algeriassa ja Jemenissä

Egyptin presidentin Hosni Mubarakin ero on ravistellut koko arabimaailmaa.

Algeriassa tuhannet mellakkavarusteiset poliisit ovat estäneet mielenosoittajien marssin pääkaupungin keskustassa. Oppositiopuolueen mukaan poliisi pidätti tuhat mielenosoittajaa.

Kaupungin keskusaukiolle kokoontui pieni joukko mielenosoittajia vaatimaan presidentti Abdelaziz Bouteflikan eroa. Mielenosoittajat heiluttelivat Egyptin presidentin Hosni Mubarakin erosta kertovia sanomalehtiä.

Poliisi kuitenkin karkotti protestoijat ja sulki keskustan niin, että lisää ihmisiä ei päässyt aukiolle.

Viranomaiset olivat kieltäneet mielenosoituksen vedoten huoleen yleisen järjestyksen säilymisestä.

Jemenin pääkaupungissa Sanaassa useat tuhannet nuoret vaativat presidentti Ali Abdullah Salehin eroa. Paikalle saapuneet hallituksen kannattajat kuitenkin hajottivat mielenosoituksen. He olivat aseistautuneet veitsin ja kepein.

Protestit ovat levinneet nopeasti Tunisiasta ja Egyptistä moniin arabimaihin. Varsinkin nuoret ovat epätoivoisia ja turhautuneita työttömyyteen ja köyhyyteen.

Jemenissä, Bahrainissa ja Jordaniassa vallanpitäjät ovat taipuneet jo erilaisiin myönnytyksiin. Mielenosoitukset ovat silti jatkuneet.

Mubarakin eroa yön läpi juhlineessa Egyptissä huolta aiheuttaa se, miten pitkä siirtymäkaudesta kohti demokratiaa tulee.

Armeijan odotetaan hajottavan pian hallituksen ja parlamentin. Viranomaiset eivät ole vielä kertoneet, koska maassa on tarkoitus pitää presidentin- ja parlamenttivaalit. Alun perin presidentinvaalit oli määrä pitää syyskuussa.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.