Eero Heinäluoma surutyöstään: Kokemus muuttaa ihmistä väistämättä

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma on miettinyt elämäänsä ja työtään uusin silmin vaimon poismenon jälkeen.

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma saapui keskiviikkona Suuri Journalistipalkinto -gaalaan Helsingissä.

– Tämä on hieno hetki, koska tässä pysähdytään laatujournalismin ääreen ja tämä antaa aina vähäksi aikaa ajattelemista. On myös hienoa, kun nostetaan kannustavia esimerkkiä esiin, Heinäluoma kertoi.

Gaalan punaisella matolla Heinäluoma kertoi myös häntä erityisesti koskettaneesta artikkelista.

–Suomen Kuvalehdessä oli pari vuotta sitten juttu, jossa kerrottiin Afganistan-veteraanin haavoittumisesta. Valtaisan traaginen juttu, jossa omat olivat ampuneet häntä. Se oli koskettava juttu päätöksentekijälle. Ihmiselle, joka tekee päätöksen ihmisten lähettämisestä ulkomaille. Se juttu laittoi miettimään, Heinaluoma kertoo. 

Surutyö havahduttanut

Heinäluoman omassa elämässä on myös ollut koko kansaa koskettavia surua. Heinäluoman vaimo Satu Siitonen-Heinäluoma menehtyi tammikuussa syöpään.

Heinäluoma kertoi vaimonsa sairaudesta julkisuuteen elokuussa ja hän on kommentoinut suruaan myös rakkaan kuoleman jälkeen. Heinäluoma oli noin viikon ajan poissa töistä, mutta surun keskellä työskentely ja ihmisten parissa oleminen on auttanut häntä.

– Päivän kunto tietysti vaihtelee. Kansanedustajan työssä hyvä puoli on se, että paljon tapahtuu koko ajan. Ei voi jäädä pitkäksi aikaa yksin nurkkaan kyyhöttämään.

Suuri suru on havahduttanut Heinäluoman miettimään suhtautumistaan eri asioihin.

– Vastoinkäymiset aina laittavat suhteellistamaan asioita. Joskus miettii, että elämän suurten kysymysten, elämän ja kuoleman kysymysten rinnalla osa eduskunnan keskusteluista ei tunnu niin tärkeältä. Tällainen kokemus muuttaa ihmistä väistämättä.

Surun keskellä Heinäluoma saa voimia myös muiden ihmisten ilosta. Sitä hän odottikin näkevänsä illan gaalassa.

– On hieno hetki sen takia, että tämä on niitä hetkiä, joissa ihmisillä on ilo päällimmäisenä ja tyytyväisyys siihen, mitä on saatu aikaan. Kollegat pystyvät myös iloitsemaan toistensa menestyksestä. Sellaista positiivista iloa ja ylpeyttä myös kaverin puolesta kaipaamme.

Bonnierin journalistikilpailun palkinnot jaettiin keskiviikkona MTV3-kanavalla nähdyssä suorassa lähetyksessä. Gaalan voit katsoa tästä:

55:00

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja