Eero Ettala lensi 14 tuntia Japaniin – käännytettiin lentokentällä takaisin: "Olisi ollut mukavaa, jos joku olisi kysynyt"

Tuija Pehkonen ja Eero Ettala astelivat Venla-gaalan punaiselle matolle hymyssä suin:"Odottava ja kupliva tunnelma" 2:33
Eero Ettala ja Tuija Pehkonen edustivat Venla-gaalassa upean näköisinä: "Odottava ja kupliva tunnelma"

Eero Ettalan matka Japaniin ei sujunut odotusten mukaan.

Ex-lumilautailija Eero Ettalan oli tarkoitus matkustaa Japaniin kuvaamaan uutta lumilautailuun liittyvää videoprojektia. Lento Aasiaan sujui ongelmitta, mutta Tokioon laskeuduttua tilanne oli toinen.

– Kun laskeuduin Tokioon, huomasin, että kaksi koronarokottetta ei riittänyt maahantuloon ja jatkolennolle Sapporoon, Ettala kirjoittaa Instagramissa.

Japanin vaatimuksiin kuuluu, että henkilö on rokotettu kolme kertaa tai hän pystyy esittämään negatiivisen koronatestin, joka on tehty 72 tunnin sisällä. Ettalalla oli kaksi vaihtoehtoa – maksaa hotelli Tokiosta kolmeksi päiväksi ja viettää siellä karanteenia tai lentää saman tien takaisin Suomeen.

– Ongelmana oli, että matkani oli tarkoitus joka tapauksessa kestää vain viisi päivää, joten kolmen päivän eristäytyminen hotellihuoneessa, jotta pääsisin jatkolennolle puolentoista päivän päästä, ei tuntunut kovin kutsuvalta. Joten päätin lentää takaisin perheeni luo.

Toisin sanoen Ettala lensi Japaniin ja saman tien takaisin Suomeen. 

– Tiedän, että minun olisi pitänyt tarkistaa koronarajoitukset ennen lentoa, mutta päässäni tämä koko koronahulluus oli jo melkein ohi. Olisi ollut mukavaa, jos joku Helsingin lentoasemalla lähtöselvityksessä tai portilla olisi kysynyt tai tarkistanut rokotetodistukseni ennen koneeseen nousua. Se olisi säästänyt paljon aikaa ja vaivaa. Elä ja opi.

Lue myös:

    Uusimmat