Dublinissa rajuja mellakoita lapsipuukotusten jälkeen – poliisi syyttää äärioikeistoa

Dublinissa puhkesi rajut mellakat lapsipuukotusten jälkeen – mielenosoittajat sytyttivät ajoneuvoja liekkeihin 1:36
VIDEO: Mielenosoittajat polttivat busseja ja ottivat yhteen poliisin kanssa

Mellakat saivat alkunsa, kun täysi-ikäistä naista ja ainakin kolmea pientä lasta puukotettiin Irlannin pääkaupungissa Dublinissa torstaina päivällä.

Mielenosoittajat ottivat torstai-iltana yhteen Dublinissa poliisin kanssa puukotuspaikan lähistöllä, kertoi Irlannin yleisradio RTE.

Reutersin mukaan mielenosoittajat sytyttivät tuleen ajoneuvoja ja kauppoja ryöstettiin. Myös raitiovaunu sekä poliisiauto sytytettiin ilmiliekkeihin.

Jutun alussa olevalta videolta näkyy, kuinka suuri ihmisjoukko on kerääntynyt roihuavan bussin ympärille osan murtautuessa lähikauppoihin. Tilanne on kaoottinen.

Satoja poliiseja oli paikalla, joista osa loukkaantui lievästi yhteenotoissa mielenosoittajien kanssa. Poliiseja kohti ammuttiin muun muassa ilotulitteita ja heitettiin tiiliskiviä.

Poliisi teki merkittävän määrän kiinniottoja torstai-illan aikana.

Dublinin poliisi tuomitsi mellakoijat, jotka osallistuivat silmittömään levottomuuteen poliisin yrittäessä suojella rikospaikkaa.

Irlannin kansallisen poliisin poliisipäällikön Drew Harrisin mukaan tekojen taustalla on laitaoikeistolaisen ideologian ajamia huligaaneja.

– Täysin sekopäinen huligaanijoukko, jota ajaa äärioikeistolainen ideologia, on ryhtynyt vakaviin väkivallantekoihin.

Dublinin tilanne on rauhoittunut, mutta suuri määrä poliiseja vartioi vielä perjantain puolella mellakkavarusteissa.

Lue myös:

    Uusimmat