Mainos

Der Spiegel: Turmakoneessa edellispäivänä tekninen vika

Germanwings-yhtiön turmakoneessa havaittiin tekninen vika päivää ennen kohtalokasta lentoa, kertoo saksalaislehti Der Spiegel.

Lehden mukaan kone seisoi maanantaina useita tunteja Düsseldorfin lentokentällä etupyörän laskutelineluukun vian vuoksi. Sen korjaamisen jälkeen kone kuitenkin palasi liikenteeseen.

Germanwings ja emoyhtiö Lufthansa ovat joutuneet perumaan useita lyhyen ja pitkän matkan lentoja, koska osa piloteista on onnettomuuden jälkeen kieltäytynyt lentämästä turmakoneen tyyppisellä Airbus A320 -koneella henkilökohtaisiin syihin vedoten. Konetyyppiä on pidetty hyvin luotettavana.

Turmakone syöksyi maahan Ranskan Alpeilla. Koneessa oli 144 matkustajaa ja kuusi miehistön jäsentä. Heidän joukossaan oli Germanwingsin mukaan ainakin 67 saksalaista.

Suomen ulkoministeriöllä ei ollut eilisiltana tietoa siitä, oliko koneessa mahdollisesti suomalaisia. Lentoyhtiö kertoi julkistavansa matkustajalistan vasta, kun matkustajien kansalaisuudet on varmistettu heidän omaisiltaan.

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Espanjan pääministeri Mariano Rajoy vierailevat Ranskassa tänään. Euroopan parlamentti aloittaa istuntonsa hiljaisella hetkellä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.