Mainos

Danisco valmis ostamaan Cultorin

Tanskalainen elintarvikeyhtiö Danisco ilmoitti tänään olevansa valmis ostamaan Cultorin, vaikka se ei saisi omistukseen vähintään 90:tä prosenttia Cultorin osakkeista ja äänistä.

Danisco antoi tiedotteensa asiasta iltapäivällä suomalaisen Hannes Snellmanin asianajotoimiston välityksellä. Siihen mennessä ostotarjouksen oli hyväksynyt hieman vaille 88 prosenttia Cultorin osakepääoman haltijoista ja noin 91 prosenttia äänistä.

Tarjousaika oli voimassa tänään viimeistä päivää. Ostotarjouksen lopullisen tuloksen arvioitiin olevan tanskalaisyhtiön käytössä tiistaina 18. toukokuuta. Myös kauppaan tarvittavat viranomaismääräykset on kunnossa, kun myös Suomen kilpailuviranomaiset ilmoittivat tänään hyväksyneensä kaupan tietyin ehdoin.

Kilpailuviranomaiset vaativat Daniscoa purkamaan kaikki määräykset, jotka estävät Lännen Tehtaita ostamaan sokeria muilta kuin uudelta yhtiöltä.

Kilpailuviraston mukaan Danisco on suostunut vaatimukseen. Eniten kauppaa vastaan napisivat suomalaiset juurikkaan tuottajat. He olisivat halunneet säilyttää Cultorin itsenäisenä, mutta hekin kääntyivät kaupan kannelle. Tätä perusteltiin sillä, ettei heidän omistusosuutensa riitä saamaan aikaan tarvittavia rakenteellisia muutoksia Cultorissa.

Danisco tarjosi Cultorin molemmista osakkeista 107 markkaa kappaleelta. Kauppaan on varattu noin 7,6 miljardia markkaa. Uuden yhtiön liikevaihto on noin 24 miljardia markkaa. Uuden konsernin on tarkoitus keskittyä kolmeen ydinliiketoimintaan: paranteisiin, makeuttajiin ja elintarvikepakkauksiin. Cultorin juuret yltävät vuoteen 1918, jolloin sen edeltäjä Suomen Sokeri perustettiin. Sen viime vuosien tunnetuin tuote on ksylitoli.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.