Daniel ruuvasi Fordiinsa panssarivaunun 27-litraisen moottorin – nyt se räjäytettiin käyntiin ensimmäistä kertaa, ja ääni on järisyttävä

Huh! Norjalaisten tuunaama Ford Sierra vetää jäällä 280 km/h! 1:00
Kyllä ne norjalaisetkin osaavat Fordeja rääkätä. Tämä piinattu Sierra saatiin kiitämään jääradalla peräti 280 kilometrin tuntinopeudella. Videon Daniel Wernerin hurjasta Crown Vicistä löydät alempaa.

Ruotsalaismiehen projektissa ei ole mitään järkeä, mutta toisaalta kukaan ei ole missään vaiheessa niin väittänytkään.

Kerroimme runsas vuosi sitten ruotsalaisesta Daniel Werneristä, jolla on hieman epätyypillisempi harrasteauto. Tai no, ei tässä Kaliforniasta haetussa vuosimallin 2006 Ford Crown Victoria Police Interceptorissa ole itsessään mitään sen ihmeellisempää, vaan erikoisuus piilee moottorissa, joka autoon on tulossa.

Werner nimittäin on istuttamassa poliisikruiserin keulille panssarivaunun 27-litraista moottoria. Tarkoituksena on repiä koneesta irti 2 500 hevosvoimaa.

Samaista Rolls-Roycen valmistamaa V12-moottoria käytettiin toisessa maailmansodassa brittiläisten Comet- ja Cromwell-panssarivaunujen voimanlähteenä. Comet-vaunuja on ollut myös Suomessa koulutuskäytössä, ja itse asiassa Wernerinkin käsiinsä saama yksilö löytyi Suomesta.

Tähtäimessä kierros legendaarisella kilparadalla

Vielä viime kesänä projekti oli vasta alkutekijöissään – siitäkin huolimatta, että työ käynnistyi jo 2017 – mutta nyt moottori näyttää istuvan auton keulilla jopa yllättävän nätisti. Alta löytyvällä videolla autoon asennettu moottori räjäytetään käyntiin ensimmäistä kertaa.

Meteor Interceptor -niminen projektiauto on moottoristaan huolimatta vielä kaukana ajokelpoisesta. Moottorin kaverina ei ole vielä vaihteistoa, eikä ahtimia, joten mistään 2 500 hevosvoiman teholukemista ei voi vielä pitkään aikaan haaveilla. Auto on myös vailla sisustaa.

Wernerin tavoitteena on viedä mielipuolinen luomuksensa jonain päivänä legendaariselle Nürburgring Nordschleifelle, jossa sillä on lupautunut ajamaan "vihreän helvetin" kuin omat taskunsa tunteva autovloggari Misha Charoudin.

Katso alta, kuinka moottori käynnistetään ensi kertaa.

Lähteet: Hagerty, Road &Track

Lue myös:

    Uusimmat