Miksi tästä väsähtäneestä Volvosta pyydetään 20 miljoonaa dollaria? Syy paljastuu, kun auton näkee edestä tai takaa

Volvo pudotti autojaan 30-metrisestä nosturista äärimmäisessä törmäystestissä 2:50
Volvo pudotteli tuliteriä autojaan 30-metrisestä nosturista.

Myyjä luottaa siihen, että joku todella kova New York -fani on valmis maksamaan itsensä kipeäksi himoitusta rekisteritunnuksesta. Auto tulee vähän niin kuin kaupan päälle.

Volvon V70 on tuttu kiesi suomalaisillekin autoilijoille. Eikä ihme, sillä ajokuntoisen V70:n voi saada omakseen huokeimmillaan muutamalla satasella.

Vaikka Yhdysvalloissa ei hirveästi farmareita enää näekään, oli V70 myynnissä sielläkin vuosina 1998–2011, joten se ei ole mikään harvinaisuus edes jenkkimarkkinoilla.

Mutta silti tämä parhaat päivänsä nähnyt V70 on myynnissä New Yorkissa täysin käsittämättömältä tuntuvalla 20 miljoonalla dollarilla.

Kyse ei ole pilkkuvirheestä, eikä edes täysin perusteettomasta kepillä jäätä -tyyppisestä myyntitaktiikasta, vaan auto jopa saattaa vaihtaa omistajaa tällä hinnalla.

Syynä ei kuitenkaan ole auto itsessään, vaan sen rekisteritunnus. New Yorkin osavaltion kilvillä varustetun auton rekkari on nimittäin New York.

Auton myyjä kertoo Volvon olevan hänen isänsä, joka oli hankkinut rekisteritunnuksen 1970-luvulla heti sen jälkeen, kun osavaltio ryhtyi sallimaan kahdeksanmerkkiset rekisteritunnukset. Kahdeksas merkki on sanojen välissä oleva välilyönti.

– Tiesin tämän rekisteritunnuksen olevan erityinen jo 1970-luvun lopulla, kun kehotin isääni ostamaan sen. En kuitenkaan koskaan tajunnut, kuinka erityinen se tulisi olemaan, ostaja kertoo autoa myyvän duPont Registryn blogissa.

Kilpi on vuosien varrella koristanut useampaakin perheen autoista, mutta on tällä hetkellä ruuvattuna parhaat päivänsä ohittaneeseen kartano-Volvoon.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat