Mainos

Daimler ei tyydy vain Chrysleriin

Saksalainen autoja valmistava Daimler-Benz aikoo ehkä ostaa japanilaisen Nissanin kuorma-autotehtaat. Daimler-Benz ilmoitti viime viikolla yhdistyvänsä yhdysvaltalaisen autojätti Chryslerin kanssa.

Japanilaisen uutistoimisto Jiji Pressin mukaan Nissan neuvottelee osan tai koko 39,8 prosentin omistuksensa Nissan Motorista myymisestä saksalaisia luksusautoja valmistavalle tehtaalle.

Nissan on kuitenkin kiistänyt huhun, joka julkaistiin saksalaisessa Der Spiegel-lehdessä jo eilen. Siitä huolimatta japanilaiset tiedotusvälineet ovat tänään jatkaneet asian käsittelyä. Vaikutusvaltainen päivälehti Asahi kertoi, että on hyvinkin mahdollista, että Daimler vaatii koko Nissanin omistuksen kuorma-autoyhtiöstä saadakseen yhtiön toiminnot kontrolliinsa. Kaupan arvo olisi noin 115 miljoonaa dollaria eli 644 miljoonaa markkaa.

Daimler-Benz on itse merkittävä kuorma-autojen valmistaja. Tiedotusvälineiden mukaan yhtiö saattaisikin hyötyä Nissanin diesel-teknologiasta, jonka avulla se voisi vähentää pakokaasupäästöjä. Kaupan myötä yhtiö saisi myös entistä enemmän jalansijaa Aasian markkinoille. Lehtien mukaan neuvottelut on määrä saada päätökseen aikaisintaan tämän kuun lopussa. Molemmat osapuolet vaikenevat asiasta kuitenkin visusti.

Chryslerin kanssa yhdistyvästä Daimlerista tulee maailman kolmanneksi suurin autojen valmistaja. Nissanilla ei puolestaan ole mennyt viime aikoina kovin hyvin kotimaan heikon kysynnän ja Aasian talouskriisin vuoksi.
(STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.