Mainos

Concorde-matkustajakone putosi Ranskassa

113 ihmistä on kuollut Air Francen Concorde-lentokoneen syöksyttyä maahan lähellä Pariisia.

Concorden hylky

Koneessa oli 99 matkustajaa ja yhdeksän miehistön jäsentä.

Kone törmäsi pudotessaan paikalliseen hotelliin. Maasta löytyi matkustajien ja miehistön lisäksi neljä kuollutta, jotka olivat ilmeisesti töissä tai asukkaina hotellissa. Maassa olleet olivat kaksi puolalaista, yksi britti ja ranskalainen.

New Yorkiin matkalla ollut yliäänikone putosi vain pari minuuttia lähdön jälkeen lähellä Charles de Gaullen lentokenttää. Silminnäkijöiden mukaan yksi koneen moottoreista olisi ollut tulessa ennen syöksyä. Air Francen edustaja on vahvistanut, että koneessa oli todennäköisesti moottorivika.

Ranskan Concorde-turma

Air Francen edustajan mukaan lento oli saksalaisen matkatoimiston ostama charter-lento. Koneeseen oli varattu lento 99:lle matkustajalle. Saksan sisäministeriön mukaan 96 matkustajista oli saksalaisia, kaksi tanskalaista ja yksi itävaltalainen. Ministeriö julkaisee kuolleiden henkilöllisyydet aikaisintaan tänään keskiviikkona.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun ääntä nopeampi matkustajakone on reittilennolla syöksynyt maahan.

Sekä Air France että British Airways ilmoittivat toissapäivänä, että Concorde-koneiden siivissä on havaittu hienoisia murtumia, mutta yhtiöt vakuuttivat, ettei vika vaikuta matkustajien turvallisuuteen. British Airways kuitenkin hyllytti yhden koneista murtumien vuoksi.

Ranskan liikenneministeri vaatii Concorde-lentojen hyllyttämistä turman vuoksi. Ministerin mukaan Air France ei saa lentää yliäänikoneilla, ennen kuin turman lopullinen syy selviää.

British Airways ilmoitii aiemmin peruuttavansa kaksi seuraavaa Concorde-lentoaan turman vuoksi. British Airways ja Air France ovat maailman ainoat lentoyhtiöt, joilla on käytössään Concorde-yliäänikoneita.
(MTV3)
British Airwaysin sivuilla tietoa Concordesta
Geocitiesin sivuilla lisää tietoa onnettomuudesta ja Concorde-lentokoneesta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.