Mainos

Commwarrior-virus leviää kännyköissä

Maailman ensimmäinen multimediaviestin välityksellä leviävä virus on levinnyt toistaiseksi hitaasti. Viruksen arvellaan tulleen Venäjältä.

Commwarrior-nimellä tunnettu maailman ensimmäinen multimediaviestin (MMS) välityksellä leviävä kännykkävirus on löytynyt. Virus leviää myös käyttämällä bluetooth-teknologiaa. Virus tyhjentää saastuneen puhelimen akun hieman normaalia nopeammin.

Ensimmäinen maininta Commwarriorista löytyi tammikuussa serbialaisesta keskustelufoorumista. Siellä varoitettiin viruksesta, joka leviää Symbian Series 60 -alustaa käyttävissä matkapuhelimissa lähettämällä automaattisesti MMS-viestejä sattumanvaraisesti puhelimen muistista löytämiinsä numeroihin.

Commwarrior voi levitä lähettämällä MMS-viestejä puhelimesta toiseen, mutta pystyy lähettämään itsensä myös puhelimesta löytyneisiin käyttäjän tallentamiin sähköpostiosoitteisiin. Eniten Commwarrior aiheuttaa harmia puhelimen omistajalle lähinnä turhana puhelinlaskuna, jota syntyy viestien lähettämisestä käyttäjän tietämättä.

Toistaiseksi virus on levinnyt hitaasti, mutta sähköpostin välityksellä leviäminen mahdollistaa virukselle myös maailmanlaajuisen leviämisen.

-Tilanne ei toistaiseksi ole kovinkaan vakava, koska olemme saaneet vain muutamia ilmoituksia asiakkailtamme, sanoo johtaja Antti Vihavainen F-Securen Mobile Operator Solutions -yksiköstä.

Viruksen alkuperästä ei ole varmaa tietoa, mutta sen arvellaan tulevan Venäjältä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.