CNN julkaisi videon sotarikosepäilystä Kiovasta: Venäläissotilaat ampuvat siviilejä selkään ja ryöstävät autokaupan

Valvontakameramateriaali julki: Ampuvatko venäläissotilaat siviilejä? 0:48
Tätä valvontakameramateriaalia tutkitaan sotarikosepäilynä: Näin tapahtumat Bugatti-liikkeessä etenivät.

Ukrainassa on alettu käsittelemään keskiviikkona ensimmäisiä maassa tapahtuneita mahdollisia sotarikoksia.

Ukrainalaisviranomaiset ovat keränneet sotarikostutkintoja varten valtavia määriä todistusaineistoa ympäri maata muun muassa valvontakameroista.

Yksi mahdollinen sotarikostapaus liittyy sodan ensimmäisiin päiviin Kiovan lähettyvillä.

Sotilaat ampuivat siviilejä selkään

Uutiskanava CNN:n julkaisemalla videolla venäläissotilaiden epäillään ampuvan siviilejä Kiovan lähellä sijaitsevassa Bugatti-luksusautomerkin myymälän pihalla, ja sitten ryöstävän omaisuutta liikkeen sisätiloista.

Yläpuolelta löytyvällä videolla on nähtävissä, kuinka autoliikkeen omistaja ja vartija käyvät liikkeen portilla sisälle pyrkivien sotilaiden luona. Omistaja ja vartija tervehtivät sotilaita, mutta eivät avaa portteja heille.

Kaksikko lähtee kävelemään poispäin sotilaista, ja tilanne näyttää raukeavan. Yksi sotilaista avaa kuitenkin tulen ja ampuu siviileitä selkäpuolelle.

Toinen heistä kuolee ilmeisesti heti, toinen haavoittuu vakavasti.

Loukkaantunut siviili pääsee pystyyn ja kävelee takaisin vartiointikoppiin soittamaan apua. Hän kuolee ampumahaavoihinsa ennen sen saapumista. MTV Uutiset ei julkaise tätä kohtaa tallenteesta kuvamateriaalin raakuuden takia.

Ampumisen jälkeen sotilaat murtautuvat sisään liikkeen tiloihin. Videolle on tallentunut, kuinka he alkavat sisälle päästyään penkomaan paikkaa ja ryöstämään sieltä löytyvää omaisuutta.

Emme suosittele yläpuolelta löytyvää videomateriaalia herkimmille.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat