Christian Hornerilta yllättävä lausunto Max Verstappenista – puheet muuttuivat muutamassa päivässä

Kohujen keskellä olevan Red Bull -tallipäällikkö Christian Hornerin kommentit Max Verstappenin mahdollisesta lähdöstä muuttuivat melkoisesti vain muutamassa päivässä.

Kun Red Bullin emoyhtiön alaisuudessa neuvonantajana toimiva Helmut Marko kertoi viime perjantaina joutuvansa mahdollisesti hyllytetyksi, Verstappen asettui nopeasti hänen tuekseen – ja teki sen tavalla, joka ei jättänyt kenellekään epäselväksi, kenen joukoissa kolminkertainen maailmanmestari seisoo.

– Olen aina tehnyt selväksi, että hänen on jäätävä. En voi jatkaa ilman häntä. Helmut on erittäin tärkeä osa tiimiä ja sitä, että minä voin jatkaa.

Tämä lausunnon myötä huhut Verstappenin mahdollisesta Mercedes-siirrosta yltyivät entisestään, kunnes Marko kertoi lauantaina jatkavansa Red Bullilla seuraavat kolme vuotta niin kuin vuodenvaihteessa sovittiin.

Kun Horner valutti omilla lausunnoillaan lisää bensaa liekkeihin, spekulaatiot alkoivat uudelleen.

– Tilanne on sama kuin elämässä ylipäätään: ketään ei voi pakottaa tekemään jotain vain jonkun paperinpalan takia, Horner sanoi Autosportin mukaan ja viittasi Verstappenin vuoteen 2028 ulottuvaan sopimukseen.

– Jos joku ei haluaisi olla tässä tiimissä, emme aikoisi pakottaa häntä olemaan täällä vastoin tahtoaan. Tämä pätee työntekijöihin kautta linjan.

Muutos Hornerin lausunnoissa on merkittävä. Ennen viikonloppuna ajettua Saudi-Arabian GP:tä Horner ei epäillyt lainkaan, etteikö Verstappen ajaisi tallissa sopimuksensa loppuun asti, ja nyt hän siis jo oma-aloitteisesti myöntää, että Verstappen saisi halutessaan lähteä riippumatta siitä, mitä sopimuksessa sanotaan.

Hornerin mukaan viimeaikainen kohu ei ole vaikuttanut hänen suhteeseensa Verstappeniin.

– Kaikki on kunnossa. Hänen työskentelynsä sujuu hyvin. Jännitteitä tai stressiä ei ole, ja sen näkee, miten rennosti hän pystyy olemaan kaikkien kanssa. Tämä kaikki vaikuttaa myös hänen suorituskykyynsä.

Red Bullia ajatellen huojentavinta on kuitenkin se, mitä myös Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff sanoi Verstappenin tulevaisuudella spekuloidessaan.

– Olen varma siitä, että jokainen tiimi haluaisi saada Maxin, mutta kuten Toto sanoi, parhaat kuljettajat haluavat aina olla parhaassa autossa, Horner huomautti.

Lue myös:

    Uusimmat