Max Verstappenilta rajua vihjailua tulevaisuudestaan, Helmut Markon kohtalolla valtava rooli – "Jos hän lähtee, meillä on iso ongelma"

F1-talli Red Bullin tähtikuljettaja Max Verstappen on ottanut voimakkaasti kantaa tallin neuvonantajana toimivan Helmut Markon tilanteeseen.

Marko kertoi perjantaina medialle, että hänen tulevaisuutensa Red Bullissa on vaakalaudalla, sillä talli saattaa hyvinkin hyllyttää hänet. Autosportin tietojen mukaan Red Bull on käynnistänyt tutkinnan Christian Horneriin kohdistuneen tutkinnan aikana tapahtuneista mediavuodoista.

Marko kertoi Sky Germanylle keskustelevansa tulevaisuudestaan Red Bullin johtoportaan kanssa lauantaina.

Perjantaina paluupaikalle Saudi-Arabian aika-ajoissa ajanut Max Verstappen asettuu vahvasti Markon puolelle. F1-insider kertoi aiemmin tällä viikolla Verstappenin sopimuksessa olevasta pykälästä, jonka mukaan Verstappen on vapaa lähtemään tallista, mikäli neuvonantaja Marko lähtee tallista.

Verstappen myöntää, että Markon tulevaisuus vaikuttaa vahvasti myös häneen.

– Kunnioitan Helmutia todella paljon ja sitä kaikkea, mitä olemme saavuttaneet yhdessä. Lojaaliuteni häntä kohtaan on todella suurta. Olen aina ilmaissut sen kaikille tiimiläisille johtoporrasta myöten, että hänellä on suuri rooli minun päätöksenteossani, Verstappen kertoi aika-ajojen lehdistötilaisuudessa.

– Jos hän lähtee tallista, meillä on iso ongelma. Myös minulla, koska luotan häneen paljon, Verstappen sanoo Sky Germanyn mukaan.

Verstappen korostaa, että Marko on näytellyt suurta roolia Red Bullin menestystarinassa.

– On todella tärkeää, että hän pysyy tallissa. Niin kuin kaikki muutkin, koska tämä on tiimityötä. On todella tärkeää, että pidämme avainhenkilöt yhdessä, koska minusta tuntuu, jos noin tärkeä pilari kaatuu, se ei ole hyvä juttu minulle. Olen sanonut sen myös tallille. Minusta Helmutin on jäätävä, Verstappen täräyttää.

Lue myös:

    Uusimmat