Lähteet: Christian Horner on saamassa lähtöpassit Red Bullilta – talli kiistää

Red Bullin F1-tallin tallipäällikkö ja toimitusjohtaja Christian Horner tullaan vapauttamaan tehtävistään ennen seuraavaa, kahden viikon kuluttua Australiassa ajettavaa osakilpailua. Näin kertovat F1-Insider-sivuston haastattelemat, "asioista hyvin perillä olevat " lähteet. Myös Motorsport-Totalin julkaisema kirjoitus enteilee Hornerille pahaa. Bildille puhunut Red Bullin edustaja kiistää väitteet.

Motorsport-Totalin mukaan Hornerin kohtalosta keskusteltaisiin tänään Dubaissa, missä ovat paikalla Red Bullin emoyhtiön kaksi toimitusjohtajaa, Oliver Mintzlaff ja Franz Watzlawick, sekä yhtiöstä 51 prosenttia omistava Chalerm Yoovidhya. Neuvonantaja Helmut Marko kertoi tapaamisesta jo eilen.

Sivuston mukaan yksi keskeinen syy Hornerin aseman kyseenalaistamiseen liittyisi siihen, että hänen mukanaolonsa aiheuttaisi huomattavia riskejä Red Bullin ydinliiketoimintaan, energiajuomatölkkien myyntiin, etenkin yhtiölle tärkeässä Pohjois-Amerikan-markkinassa, jossa kaikki seksuaaliseen häirintään etäisestikin viittaavat tapaukset otetaan äärimmäisen vakavasti.

Tätä tietoa tukee se, että Watzlawickiä, jonka vastualueella ovat nimenomaisesti Red Bullin juomat, ei yleensä ole totuttu näkemään mukana F1-ympyröissä. Watzlawick oli paikan päällä jo Saudi-Arabian GP:ssä.

Yoovidhya on tähän asti ollut vankasti Hornerin tukena, mutta mahdollisten taloudellisten menetysten uskotaan saavan hänetkin muuttamaan mielensä.

Lisäksi Horneria sopimattomasta käytöksestä syyttäneen naisen, joka hyllytettiin aiemmin tällä viikolla, epäillään valmistelevan tällä hetkellä omaa julkista lausuntoaan tapaukseen liittyen.

F1-insiderin mukaan Red Bullilla on toinenkin pelko.

– Hänen pelätään ryhtyvän oikeustoimiin liittyen aiemmin suoritettuun sisäiseen tutkintaan, joka ei ehkä ollutkaan niin objektiivinen kuin annettiin ymmärtää, sivusto kirjoittaa.

BusinessF1-lehti on aiemmin julkaissut kyseisen naisen nimen ja kuvan, ja siksi hänen kerrotaan nyt haluavan taistella oikeuksiensa ja maineensa puolesta.

Kohu johti julkiseen kahtiajakoon

Tiedot Horneria koskevista syytöksistä tulivat julki helmikuun alussa. Kolmisen viikkoa myöhemmin Red Bull tiedotti niiden osoittautuneen "riippumattomassa tutkinnassa" perusteettomiksi ja Horner sai näin ollen jatkaa tehtävässään.

Vain kaksi päivää tämän jälkeen keskeisille F1-vaikuttajille ja toimittajille vuodettiin nimettömästi yksityisviestejä, joiden väitetään olevan Hornerin ja kyseisen työntekijän välisiä.

Red Bullin F1-talli on jakautunut viime viikkoina voimakkaasti kahtia, ja esimerkiksi Max Verstappenin isä Jos Verstappen on vaatinut Horneria lähtemään jo useampaan otteeseen.

Aiemmin tänä viikonloppuna kyseenalaistettiin myös Markon jatko tallissa, sillä hänen epäiltiin olleen edellä mainittuja yksityisviestejä koskevan tietovuodon takana.

Verstappen teki heti tämän jälkeen selväksi, että jos Marko lähtee, hänenkin on lähdettävä, ja jo lauantaina Marko vahvisti jatkavansa nykyisen, kolmen vuoden päähän ulottuvan sopimuksensa loppuun. Saksalaisen Auto Motor und Sportin mukaan Horner yritti savustaa Markoa ulos.

Juttua täydennetty kello 21.36 Bildin tiedoilla ja tämän myötä myös otsikkoa muutettu.

Lue myös:

    Uusimmat