Chelsean lohkovoitto suli lisäajalla Pietarin pakkasessa – Juventus juhli kauniilla maalilla

Chelsean hyppysissä ollut jalkapallon Mestarien liigan H-lohkon voitto lipesi lontoolaisten käsistä lisäajalla, kun Pietarin Zenit nousi 3–3-tasapeliin. H-lohkon voitti Juventus, joka löi Malmön kotonaan 1–0.

Chelsea ja Juventus olivat varmistaneet Mestarien liigan pudotuspelipaikkansa jo aiemmin. Joukkueet lähtivät päätöskierrokselle niin, että kummallakin oli 12 pistettä, mutta Chelsea oli edellä keskinäisten otteluiden saldolla.

Zenitin kolmossija lohkossa oli selviö, ja Malmö tiesi jäävänsä lohkojumboksi.

Chelsea oli Zenitin vieraana Venäjän paukkupakkasessa vaikeuksissa. Lontoolaisten puolustusta vietiin paikoin pahanpäiväisesti, mistä Zenitin 1–1-tasoitus käy yhdeksi esimerkiksi. Isäntien Douglas Santos keskitti maalin eteen, jossa ei Chelsean puolustusta ollut, vaan Claudinho sai vapaasti puskea pallon häkkiin (video alla).

Romelu Lukaku nosti Chelsean vaikeuksien jälkeen 2–2-tasalukemiin 62. minuutilla, ja lontoolaisvieraat näyttivät menevän voittoon, kun Timo Werner maalasi illan toisensa 85. minuutilla (video alla).

Lohkovoitossa johtonsa myötä kiinni olleen Chelsean pakka ei pitänyt kuitenkaan kasassa lisäajan loppuun saakka. Zenit pääsi iskemään vastaan, ja Aleksandr Erokhin tykitti pietarilaiset tasoihin lisäajan neljännellä minuutilla tulisella laukauksellaan yläkulmaan.

Katso Zenitin 3–3-tasoitus ylälaidan videolta.

Juventus löi Malmön kotonaan 1–0, mikä riitti sille lohkovoittoon. Federico Bernardeschi keskitti 18. minuutilla teknisesti taitavasti ulkosyrjällään maalille, ja Moise Keane puski pallon verkon perukoille (video alla).

Suomalaispuolustaja Niklas Moisander pelasi täydet minuutit Malmön riveissä.

Juventus voitti H-lohkon 15 pisteellä, Chelsea oli toinen 13 pinnalla, Zenit kolmas viidellä pisteellä ja Malmö jumbo yhdellä pinnalla. Juventus ja Chelsea etenevät Mestarien liigan pudotuspeleihin, ja Zenitin euro-ottelut jatkuvat Eurooppa-liigan pudotuspeleissä.

Tänään pelataan Mestarien liigan päätöskierroksen otteluita vielä kello 22 alkaen.