Cheek elämäkertaelokuvastaan: "Tämä saattaa mennä syvemmälle tunteisiin kuin kirja pystyi"

Megayllätys: Antti Holmasta Cheek-elokuvan pääosien esittäjä 21:50

Jare Tiihonen ja miehen kaksosveli Jere Tiihonen ovat iloissaan siitä, että Cheekin elämäkertaelokuvan takana on osaavia nimiä.

Cheekin elämästä kertovasta Veljeni vartija -elokuvasta julkaistiin tänään tiistaina 18. huhtikuuta 2017 uutta tietoa. Antti Holma, 34, näyttelee sekä Cheekin eli Jare Tiihosen että räppärin veljen Jere Tiihosen roolit J-P Siilin ohjaamassa elokuvassa.

– On ollut aika uskomatonta, että tällainen tiimi on kiinnostunut tekemään tätä elokuvaa. Meillä on Suomen parhaat tekijät mukana. Ei voisi paremmilla fiiliksillä jättää tarinaa heidän käsiinsä, Jare Tiihonen sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Rennolla fiiliksellä tässä ollaan. Takana on niin rautainen ryhmä, ettei voi tulla muuta kuin hyvä, Jere Tiihonen myötäili veljensä kommentteja.

Veljeni vartija -elokuvaa on työstetty jo yli vuoden ajan.

– Koko hommahan lähti liikkeelle siitä suureellisesta visiosta, joka julkistettiin vuonna 2014 eli kolmeosaisesta saagasta, jossa tuodaan elämäkertaa esille kolmessa eri taidemuodossa: elämäkerrallinen albumi, elämäkerrallinen kirja ja elämäkerrallinen elokuva, Cheek sanoo MTV:n haastattelussa.

– Olen antanut homman Helsinki Filmin käsiin. Tämä on heidän elokuvansa. Yritetään tuoda mukaan uusia kulmia paljon. Luotan täysin heihin. He saavat päättää, mitä tulee mukaan. Mitään rajoitteita ei ole.

Cheek on yksi Suomen musiikkihistorian suurimmista ilmiöistä. Hän on myynyt 17 vuoden aikana yli 700 000 konserttilippua ja 450 000 levyä, valloittanut loppuunmyydyn Olympiastadionin kahdesti ja täyttänyt 15 jäähallia loppuunmyydyllä Alpha Omega -jättikiertueellaan. 

– Tulen olemaan kaikissa kuvauksissa läsnä, viettää aikaa näyttelijöiden kanssa, jotta he saavat kiinni olemuksestani ja kokonaisuudesta. Lisäksi valmentelen jätkiä räppäämään, Jare kertoo.

Elokuvaa on jo kuvattu Lahdessa parin päivän ajan.

– Oli hurjaa nähdä menneisyyden asioita kuvina. Tuntui, että tämä saattaa mennä syvemmälle tunteisiin kuin mitä kirja pystyi menemään, Cheek toteaa viitaten viime syksynä julkaistuun JHT – Musta lammas -kirjaan (Otava). 

– Tuli todella vahva fiilis.

Lue myös:

    Uusimmat