Charles Leclercin jättimäinen parannus havahdutti Red Bullin: "Mysteeri – emme nähneet samaa Sebastian Vetteliltä"

Ferrarin Charles Leclercin yhtäkkinen vauhdin lisäys Britannian F1-kisan aika-ajoissa hämmästyttää Red Bull -pomo Helmut Markoa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian GP suorana 31.7.-2.8.
Su: Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Leclerc ponkaisi Silverstonessa neljänteen lähtöruutuun, vaikka Ferrarin ei alkukauden moottoriongelmiensa valossa pitänyt olla millään tavalla mukana kilpailussa.

Monacolainen pystyi kuitenkin ajamaan turvallisesti toisesta osiosta jatkoon keskikovilla renkailla ja ottamaan näin paremmin kestävät kumit myös sunnuntain kisastarttiin. Aika-ajon ratkaisuvaiheessa Leclerc päihitti niin McLarenit kuin Racing Pointit.

Ferrarin tekninen johtaja Laurent Mekies ylisti tiimin tiedotteessa kuskinsa suoritusta ”majesteettiseksi”, mutta Red Bullin urheilujohtajan Helmut Markon mielestä asiassa on jotain omituista.

– On mysteeri, mistä Leclerc sai vauhtinsa, Marko kummasteli saksalaiselle Auto Bild -lehdelle.

– Hän oli suorilla nopeampi kuin me olimme, mutta kyse näytti olevan vain hänestä. Emme nähneet samaa Sebastian Vetteliltä, Red Bull -pomo jatkoi.

Vettelin viikonloppu on pitänyt sisällään rutkasti ongelmia. Lauantaina hänen vauhtinsa ei riittänyt Leclercia vastaan edes toisessa osiossa, jossa hän ajoi tiimikaveriaan pehmeämmillä renkailla. Saksalainen oli lopulta vasta kymmenes.

Marko huomauttaa, että Ferrari näyttää yhtäkkiä palanneen vuoden takaiseen vauhtiinsa. Viime vuonna Leclerc otti kesän ensimmäisen paalupaikkansa Itävallassa, johon verrattuna tiimi olikin yhtäkkiä lähes sekunnin edellistä visiittiä hitaampi tänä kesänä.

Loppukesästä 2019 Ferrari rynni Belgiasta Meksikoon asti kuudesti putkeen paalupaikalle, minkä jälkeen FIA:n puuttuminen tiimin moottorista heränneisiin epäilyihin näytti kadottavan vauhdin hetkessä.

– Itse asiassa Leclerc hävisi vain kaksi kymmenystä hänen vuoden 2019 parhaalle ajalleen, Marko toteaa Silverstonen ajoista.

Lue myös:

    Uusimmat