Charles Leclerc ymmällään umpisurkeasta vauhdistaan

Ferrarin Charles Leclercin vauhti oli surkeaa Suzukan GP:n aika-ajossa, sillä hän jäi vasta lähtöruutuun kahdeksan. Monacolainen oli ymmälläään kehnosta vauhdistaan, mutta esitti arvion, mikä oli vialla.

Leclercin tunne aika-ajojen ensimmäisessä osiossa oli hyvä. 

– Q1:ssä ajattelin, että tuntuu hyvältä. Normaalisti kun menee näin, hyvä aika tulee sitä kautta. Tänään homma meni täysin päinvastaisesti, joten meidän pitää tutkia asiaa, Leclerc sanoo Racefansin mukaan.

Leclercin mukaan fiilis autojen säätöjen suhteen oli suhteellisen vahva.

– Balanssi on melko hyvä. Jos luotan tunteeseen, kierros vaikutti hyvältä. Mutta kun katsoin taululle, olin sekunnin perässä (kärkeä).

– Kun näin tapahtuu, tarkastelemme renkaita ja niiden lämpötilaa. Tänään koetin monia eri asioita, mutta mitkään niistä eivät toimineet. Joten tällä hetkellä en tiedä vastausta (huonoon vauhtiin).

Leclerc epäilee, että hänen ongelmansa johtuvat siitä, että renkaista ei saatu parasta irti.

– Tämä oli sellainen (aika-ajo)sessio, joka tulee ehkä kerran kaudessa. Ei todellakaan hyvä tunne sen suhteen, monacolainen sanoo.

Leclercin tallitoveri Ferrarilla, Carlos Sainz, piti selkeästi parempaa vauhtia ollen aika-ajojen neljäs. Hän oli tyytyväinen vauhtiinsa.

– Sain hyviä kierroksia aika-ajoissa. Olen tyytyväinen, sillä tämä on rata, jolla Ferrari ei ole nopein auto, ja tiedämme miksi, Sainz kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat