Tuore kuningas yllätti olemuksellaan – Charles ja Camilla edustivat ensimmäistä kertaa sitten kuningatar Elisabetin hautajaisten

0:59
Katso videolta: näin kuningas Charles vannoi valansa

Kuningas Charles ja kuningatarpuoliso Camilla päättivät suruaikansa ja edustivat ensimmäistä kertaa sitten kuningatar Elisabetin hautajaisten.

Brittihovin kuninkaallisen perheen suruaika kuningatar Elisabetin kuoleman johdosta on virallisesti päättynyt ja kuninkaalliset ovat palanneet edustustehtäviinsä. 

Kuningas Charles ja kuningatarpuoliso Camilla edustivat Skotlannissa Dunfermalinen kaupungissa maanantaina 3. lokakuuta ensimmäistä kertaa sitten Elisabetin hautajaisten. Kuningatar Elisabet menehtyi 96-vuotiaana torstaina 8. syyskuuta ja hänen hautajaisensa järjestettiin maanantaina 19. syyskuuta. 

Charlesilla oli yllään edustustilaisuudessa perinteisesti kiltti, ja Camillalla puolestaan puolisonsa asun väritykseen sopiva vihreä takki. Tuore kuningas kiinnitti kansan huomion selkeän rennolta ja iloiselta vaikuttaneella olemuksellaan. 

Dunfermline sai nyt kaupungin aseman osana kuningatar Elisabetin valtakauden platinajuhlavuoden juhlallisuuksia. Elisabet vietti tänä vuonna valtakautensa 70-vuotisjuhlaa.  

Vierailunsa aikana Charles piti Peoplen mukaan lyhyen puheen, jossa hän kuvaili kyseisen hetken olevan historiallinen. Charles viittasi puheen aikana useasti äitiinsä ja muistutti, että Elisabetin "syvä rakkaus Skotlantia kohtaan oli yksi hänen elämänsä perustoista". 

Elisabet menehtyi Balmoralin linnassa Skotlannissa, joka oli hänelle henkilökohtaisesti hyvin tärkeä paikka. 

Charles on totutellut elämäänsä kuninkaana nyt muutaman viikon ajan. Kuninkaana Charlesin on nyt otettava uudella tavalla huomioon eri tahojen, kuten esimerkiksi tuoreen pääministeri Liz Trussin neuvoja.

Alkuviikosta uutisoitiin, että tunnetusti yli 50 vuoden ajan ympäristöaktivistina toiminut Charles ei tule osallistumaan marraskuussa Egyptissä järjestettävään monikansalliseen ilmastonmuutoskonferenssiin Trussin neuvosta. BBC:n mukaan Buckinghamin palatsi vahvisti tiedon omalla ilmoituksellaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja