Carl Lewis jyrähti USA:n "pelleshowsta" – "Tekivät kaiken väärin"

Suurin odotuksin miesten 4x100 metrin viestijuoksuun lähtenyt Yhdysvaltojen joukkue joutui pettymään, kun matka katkesi alkueriin. Maan pikajuoksulegendan Carl Lewisin oli vaikea sulattaa epäonnistumista.

Yhdysvaltain joukkueessa juoksivat Trayvon Brommel, Fred Kerley, Ronnie Baker ja Cravon Gillespie, jotka kaikki ovat kuluvan kauden aikana juosseet 100 metriä alle kymmenen sekunnin. Kolmen heistä paras aika on ollut alle 9.90, ja parhaimpana Brommel on juossut peräti 9.77. Mutta niin vain tähtisikermä jäi alkuerässään kuudenneksi ja lopulta ensimmäisenä finaalin ulkopuolelle.

Urallaan yhteensä yhdeksän olympiakultaa pikajuoksussa ja pituushypyssä voittanut Lewis älähti välittömästi karsiutumisen jälkeen Twitterissä.

– USA:n joukkue teki kaiken väärin miesten viestissä. Vaihtosysteemi on väärä, urheilijat juoksevat väärillä osuuksilla, ja on selvää, ettei joukkuetta johdeta kunnolla. Tämä oli häpeällistä ja mahdotonta hyväksyä, Lewis kirjoitti.

Voit katsoa tviitin alta tai tästä linkistä.

USA Today tavoitti Lewisin haastatteluun ja tämä jatkoi vuodatustaan.

– Tämä oli kuin valmentaja olisi vienyt joukkueensa Super Bowliin ja hävinnyt 99-0, koska valmistautuminen meni täysin pieleen, Lewis sanoi USA Todaylle.

Lewisin mukaan juoksukatastrofi olisi ollut vältettävissä. Hänen mukaansa viestijuoksu ei ole näin vaikeaa.

– On musertavaa katsoa tätä, koska tässä on kyse ihmisten elämistä. Ihmiset ovat vain pelinappuloita. Siitä syystä olen niin vihainen. Kansa hurraa Yhdysvalloille, ja sitten he tarjoilevat tällaisen pelleshown. En voi sietää tätä enää.

Lewisin mukaan huippuyksilöiden joukkuekilpailu kaatui itsekkyyteen. Urheilijoiden agentit tyrkyttävät omia juoksijoitaan mukaan viestiin, jotta mahdollisimman moni saisi mitalin. Näin kärkinelikko jää ilman harjoittelua.

USA Todayn mukaan Fred Kerley ja Ronnie Baker puhuivat medialle pettymykseen päättyneen alkuerän jälkeen. Kysyttäessä viestiharjoittelun määrästä vastaukset olivat paljon puhuvia.

– En tiedä, Kerley sanoi.

– Emme juurikaan (harjoitelleet), Baker totesi.

Lewis nosti tikunnokkaan Bakerin roolin joukkueessa. Viimeisen kaarteen juossut mies ei juokse 200 metrin kilpailuissa, joten hänellä ei ole kokemusta kaarrejuoksusta.

– En ole koskaan nähnyt Ronnie Bakerin juoksevan kaarretta. Katsokaa häntä kolmannella osuudella, hän näyttää siltä, että juoksisi jäällä, koska ei ole koskaan juossut kaarretta. Hän ei juokse 200 metriä, joten miksi hän juoksee kaarteen (viestissä)?

Lewisin mukaan Yhdysvaltojen viestijoukkue on ikuinen keskustelunaihe. Muutosta sen sijaan ei tule.

– Viestiohjelma on ollut katastrofi vuosia, koska sieltä puuttuu johtajuutta, eikä siellä ole järjestelmää. Kun sanon, että kaikki on pielessä, kaikki todella on pielessä. Juoksijat olivat väärillä osuuksilla, ja ilmiselvästi heitä ei ollut opetettu vaihtamaan kapulaa eteenpäin. Yksinkertaisia asioita. En syytä niinkään urheilijoita, vaan johtoa.

Pikaviestin alkuerien kovimman ajan 37.82 tykitti Jamaika. Yhdysvallat pysäytti kellon aikaan 38.10. Yhdysvaltojen aika oli alkuerien kahdeksanneksi paras, mutta se ei riittänyt aikavertailussa kahden parhaan joukkoon. Edelle kiilasi toisessa alkuerässä suoran jatkopaikan nelossijallaan ottanut Japani.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja