Bussikuski kieltäytyi ottamasta maskittomia miehiä kyytiin Ranskassa: Pahoinpideltiin rajusti, kuoli saamiinsa vammoihin

Maskien puutteesta huomauttanut bussikuski pahoinpideltiin väkivaltaisesti Ranskasta. Mies kuoli vammoihinsa sairaalassa.

Viime sunnuntaina bussikuski Philippe Monguillot, 59, käski Lounais-Ranskan Bayonnessa linja-auton kyytiin tulossa ollutta neljää miestä laittamaa ylleen kasvomaskit, ennen kuin he nousevat ajoneuvoon.

Kasvomaskien käyttö on Ranskan julkisessa liikenteessä pakollista, eikä Monguillot suostunut ottamaan kyytiin kyseisiä asiakkaita, joilla ei ollut maskeja eikä myöskään lippuja.

Tästä syystä kuljettaja pahoinpideltiin todella väkivaltaisesti ja hän sai vakavan aivovamman.

Aivokuolleeksi todettu mies kuoli perjantaina.

– Päätimme antaa hänen mennä. Me ja lääkärit olimme tästä samaa mieltä, miehen tytär vahvistaa uutistoimisto AFP:lle.

Myös Ranskan pääministeri Jean Castex kertoi Twitterissä, että bussinkuljettaja oli kuollut ja lupasi, että tekijöitä tullaan rankaisemaan rikoksistaan.

Syyttäjä Jerome Bourrier kertoi AFP:lle, että kahta miestä syytettiin aiemmin murhan yrityksestä, mutta syytteitä tullaan päivittämään nyt, kun Monguillos kuoli. Mediatietojen mukaan kyseiset miehet ovat 22- ja 23-vuotiaat.

Syyttäjäviraston mukaan myös kolmea muuta henkilöä epäillään tekoon liittyen: kahta siitä, etteivät he auttaneet vaarassa ollut henkilöä ja yhtä epäiltyjen piilottamisesta.

Video: Maskia käyttävät nuoret joutuivat kiusan kohteeksi Suomessa – leimaantuvat koronan kantajiksi

1:10

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja