Bundesliiga-luotsi laukoi homofobisia kommentteja – tämä oli seuran reaktio

Jalkapallon Bundesliigan seura Hertha Berlin on erottanut maalivahtivalmentajansa Zsolt Petryn, kun tämä lausui haastattelussa homofobisia ja maahanmuuttovastaisia kommentteja.

Unkarilainen Petry lateli kiistanalaisia kommentteja homoseksuaalisuudesta ja maahanmuutosta Magyar Nemzet -lehden haastattelussa. Hän sanoi Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikan olevan "osoitus moraalisesta rappiosta" ja kritisoi maanmiestään, RB Leipzigin maalivahtia Peter Gulacsia tämän osoitettua julkisesti tukea samaa sukupuolta olevien avioliittoja kohtaan.

– En tiedä, mikä sai Peterin astumaan esiin homoseksuaalien, transvestiittien ja muiden sukupuoli-identiteettien puolesta, Petry laukoi maanmiehestään.

– Jos minä olisin hän, urheilija, keskittyisin jalkapalloon enkä kommentoisi julkisesti yhteiskuntapoliittisia asioita.

EU:n maahanmuuttopolitiikan osoitukseksi "moraalisesta rappiosta" katsonut Petry totesi maanamuutosta myös seuraavaa.

– Kun ajattelet, ettei maahanmuutto ole hyvästä, koska maanosa pursuaa rikollisia, sinua syytetään rasistiksi.

Petryn haastattelu julkaistiin maanantaina. Tänään tiistaina Hertha Berlin ilmoitti erottaneensa maalivahtivalmentajansa. Herthan mukaan Petryn kommentit eivät edusta seuran arvoja.

Petry itse sanoi Herthan tiedotteessa, ettei hän ole homofobinen eikä hänellä ole kammoa vieraita ihmisiä kohtaan. Hän kuitenkin ilmoitti kunnioittavansa seuran päätöstä.

– Kadun todella paljon sanomisiani maahanmuuttopolitiikasta, ja haluaisin pyytää anteeksi kaikilta ihmisiltä, jotka etsivät turvapaikkaa täällä ja joita olen loukannut, Petry kommentoi.

Petry, 54, oli työskennellyt Hertha Berlinissä vuodesta 2015 eteenpäin. Hän oli omalla pelaajaurallaan maalivahti, joka tahkosi Unkarin maajoukkueessa 38 ottelua. Hänet valittiin Unkarin vuoden pelaajaksi 1990.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja