Bruce Springsteen oli tappaa itsensä

Suomessa tiistaina konsertoiva Bruce Springsteen kävi pohjalla huippusuosionsa alkuaikoina.

Laulaja Bruce Springsteen on saavuttanut suosion, josta kaikki artistit haaveilevat. Springsteenin elämään on mahtunut hyvien hetkien lisäksi myös alamäkiä, jotka olivat tuhota laulajan lopullisesti.

The New Yorker -lehden artikkeli avaa Springsteenin elämän synkkiä aikoja. Lehden mukaan Springsteen kävi pohjalla 80-luvun alkupuolella, jolloin laulaja sairastui masennukseen. Laulajan ystävän, kirjailija Dave Marshin mukaan Springsteen oli masennuksen aikana itsetuhoinen, ja laulajan kerrotaan harkinneen jopa itsemurhaa.

– Masennus ei tullut yllätyksenä. Hän oli nousukiidossa ja nousemassa tuntemattomasta ihmisestä kaikkien tuntemaksi. Ihmiset mielistelivät häntä jatkuvasti. Sellaisessa tilanteessa saattaa tulla ristiriitaisia ajatuksia omanarvontunteensa kanssa, Marsh kertoo.

Vuonna 1982 Springsteen haki apua psykoterapeutin vastaanotolta. Myöhemmin Springsteen esitti itseinhon ja pelon voimalla lähes nelituntisia konsertteja. Springsteenin itsensä mukaan pitkien konserttien oli tarkoitus ajaa laulaja loppuun.

The New Yorkerin haastattelun mukaan Springsteen halusi selvitä masennuksesta, eikä päätyä samanlaiseen tilanteeseen isänsä kanssa. Springsteenin isä sairastui masennukseen, turvautui alkoholiin ja ajautui erilleen perheestään. Springsteen ei isäkseen muuttumisen pelon vuoksi kokeillut koskaan huumeita. Huumeet olisivat Springsteenin mukaan ajaneet hänet syvemmälle masennukseen, ja aiheuttaneet hänelle huumeriippuvuuden ja riippuvuuskierteen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat