Brittitoimittaja tapasi Syyriassa suomalaisen 13-vuotiaan tytön, joka haluaa palata kotiin – "Niin monet ovat kuolleet pommituksissa"

Brittitoimittaja tapasi Syyriassa suomalaisen 13-vuotiaan tytön, joka haluaa palata kotiin. 0:30
Brittitoimittaja tapasi Syyriassa suomalaisen 13-vuotiaan tytön, joka haluaa palata kotiin.

Äärijärjestö Isisin hallitsemalla alueella Syyrian Baghouzissa on Sky Newsin mukaan 13-vuotias suomalainen tyttö, joka haluaa palata kotimaahan. 

Sky Newsin toimittaja Alex Rossi haastattelee Syyriassa suomalaista 13-vuotiasta tyttöä, joka sanoo haluavansa palata Suomeen. Tyttö on haastattelijan mukaan naimisissa. Hänen vanhempansa toivat tytön Syyriaan hänen ollessa 8-vuotias.

Rossin mukaan suomalainen perhe eroaa muista siinä, että heitä kaduttaa ja he haluavat palata kotiin.

–Niin monet ovat kuolleet pommituksissa, tämä on kamalaa. Haluan vain palata Suomeen, tyttö sanoo toimittajan kysyessä mitä hän tekisi nyt.

Kurditaustainen toimittaja Mutlu Çiviroğlu kertoi tänään keskiviikkona viestipalvelu Twitterissä, että hän on tavannut Syyriassa suomalaisen naisen, jolla on 13-vuotias tytär. Toisessa tviitissä on hän mainitsee suomalaisen naisen, jolla on neljä lasta. 

Tviiteistä ei käy ilmi, onko kyseessä sama henkilö vai kaksi eri naista.

Sannaksi esittäytynyt nainen sanoo, että hän tuli Syyriaan miehensä kanssa neljä vuotta sitten käännyttyään islamilaiseksi.

– Elämä oli ensin hyvää, mutta sitten sota tuhosi sen, ei Isis, Sanna vakuuttaa CNN:n kirjeenvaihtajalle Ben Wedemanille.

– Kyllä, haluan palata Suomeen, todellakin. Aivan varmasti haluan, haluan, Sanna toistelee haastattelijalle.

Sanna ei lyhyessä haastattelussa kerro onko hänellä muuta perhettä Syyriassa. 

Tuhannet ihmiset ovat viime päivinä paenneet viimeisiltä Isisin hallussa olleilta alueilta Baghouzissa Syyrian itäosassa lähellä Irakin rajaa. Pakenijoiden joukossa on runsaasti Isis-taistelijoiden vaimoja ja lapsia, joiden tulevaisuus on hämärän peitossa. 

Lue myös:

    Uusimmat