Brittiläinen tatuoija "Dr Evil" syytteessä rajusta kehonmuokkauksesta: Leikkasi asiakkailta nännin ja korvan ja halkaisi kielen skalpellilla

Englantilainen tatuoija Brendan McCarthy on myöntänyt aiheuttaneensa fyysistä vahinkoa asiakkailleen kolmessa tapauksessa, joissa hän on leikannut irti nännin, halkaissut kielen ja poistanut korvan.

"Dr Evil"-nimellä tunnettu 50-vuotias tatuoija on tehnyt liikkeessään DR Evil’s Body Modification Emporioumissa Wolverhamptonin kaupungissa erilaisia kehomuokkausoperaatioita.

Kehonmuokkaus on alakulttuuri, johon kuuluvat tatuoinnit, lävistykset ja rajummissa tapauksissa esimerkiksi kielen halkaiseminen.

Vuonna 2012 Brendan McCarthy halkaisi asiakkaan kielen skalpellilla, sekä poisti toiselta asiakkaalta nännin. Vuonna 2015 hän poisti eräältä asiakkaalta korvan ilman nukutusta.

Kuvat paljastivat

Viranomaiset kiinnostuivat toimista nähtyään verkossa levinneitä kuvia. Rikosepäily perustui siihen, että toimenpiteitä suoritettiin vailla tarvittavaa ammatillista osaamista tai asiakkaiden fyysisten tai henkisten taustojen tarkistamista.

Studiolta puuttui myös varustelu siltä varalta, että leikkaus olisi mennyt pieleen.

McCarthy joutui oikeuteen tapauksista vuonna 2017. Tuolloin hän vetosi asiakkaiden oikeuteen päättää omista kehoistaan ja kirjallisiin suostumuksiin.

Fanit pitivät puolta

McCarthya puolustettiin myös 13 000 henkilön allekirjoittamalla adressilla, jossa häntä kuvailtiin osaavaksi ja hygieeniseksi lävistäjäksi.

Oikeuden mielestä kirjallinen suostumus ei kuitenkaan riitä tapauksissa, joissa tekijällä on riittämätön leikkausosaaminen. McCarthy on rekisteröity tatuoija, mutta muita lääketieteellisiä pätevyyksiä hänellä ei ole.

McCarthy kielsi syyllisyytensä ja valitti päätöksestä hovioikeuteen. Tuomarit olivat kuitenkin sitä mieltä, että hän oli tehnyt tatuointistudiossaan toimia, jotka eivät sinne kuulu.

Nyt, kahden vuoden oikeustaistelun jälkeen, McCarthy on myöntänyt syyllisyytensä.

Tuomarit pitävät tapausta esimerkkitapauksena, jonka tarkoituksena ei ole rajoittaa yksilön ilmaisunvapautta vaan estää laittomat ja tarpeettomat leikkaukset sellaisten henkilöiden toimesta, joilla ei ole oikeaa koulutusta niiden toteuttamiseen.

Nyt McCarthy on myönnetty takuita vastaan vapaaksi ennen maaliskuun 21. päivän tuomion kuulemista, kunhan ei toteuta enempää leikkauksia studiollaan.

Asiasta kertoivat Sky News ja BBC.

Lue myös:

    Uusimmat