Mainos

Britit seuraavat kauhulla Islannin kriisiä

Etenkin brittisäästäjät seuraavat kauhuissaan Islannin pankkien kriisiä. Maassa on satoja tuhansia säästäjiä, joilla on rahaa islantilaisissa nettipankeissa, koska tilit ovat tarjonneet perinteisiä kotimaisia pankkeja paremman koron.

Epäselvyyttä on nyt etenkin sitä, miten käy Icesave-nettipankin jäädytetyille tileille, sillä toistaiseksi suuria säästöjä ei ole turvattu. Financial Times -lehden mukaan Icesavella on Britanniassa 300000 asiakasta ja tileillä useita miljardeja euroja. Pankin omistaa Islannin valtion vastikään kansallistama Landsbanki.

Islanti

Britanniassa valtio turvaa säästöt 50000 puntaan asti, mutta Icesavella on tuhansia tallettajia, joilla on säästössä enemmän rahaa. Rahat ovat vaarassa, jos Icesave menee nurin eikä Britannian valtio tule väliin.

Kaupthing Edge -nettipankissa olleet rahat sen sijaan pelastettiin eilen, kun Britannian keskuspankki järjesti, että pankkijätti ING ottaa tilit hoitaakseen. BBC:n mukaan 160000 asiakkaan tileillä oli rahaa yhteensä 2,5 miljardia puntaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.