Mainos

Britannia vaihtaa pubeihin turvatuopit

Britannia kaavailee korvaavansa pubien vaaralliset olutlasit turvamalleilla. Turvalasista valmistettavien olutastioiden toivotaan vähentävän humalaisten tappeluista vuosittain koituvaa laskua. Tuoppiväkivallan arvioidaan aiheuttavan kolmen miljardin euron vahingot.

Paikallinen lasivalmistaja on valmistanut kaksi prototyyppiä, jotka ovat nykyisiä pinttejä kestävämpiä. Jos lasi kuitenkin menee rikki, se ei sirpaloidu perinteisten mallien tapaan, vaan pysyy edelleen kasassa.

Sisäministeri Alan Johnson on kehunut uusia turvalaseja ja todennut suuren osan maan nykyisestä humalaisten väkivallasta johtuvan nykyisten pint-lasien ominaisuuksista. Tilastojen mukaan Britanniassa tapahtuu vuosittain noin 87 000 väkivaltaista hyökkäystä, joissa käytetään aseina oluttuoppeja tai muita laseja.

Uusien olutlasien kaavaillaan pääsevän koekäyttöön brittipubeissa jo tämän vuoden aikana.

Humalainen lentoemäntä iski oluttuopilla

27-vuotias Liam Sharratt on yksi esimerkki siitä, millaista jälkeä olutlasi voi saada aikaan. Hän oli viettämässä iltaa pubissa Manchesterissä vuonna 2007, kun humalainen lentoemäntä hyökkäsi hänen kimppuunsa tuopin kanssa.

- Lasinpala oli melko suuri ja aiheutti repeämän kasvoihini. Se meni myös hyvin syvälle poskeeni, lähes suuhuni asti, mies kuvailee.

Sharratt sai tuoppihyökkäyksessä yhdeksän senttiä pitkän haavan kasvoihinsa.

-Ensimmäinen asia, mitä mietin, oli: ”Voi ei, joudun kantamaan arpea kasvoissani koko loppuelämäni.” Sillä sekunnilla elämäni muuttui ja hyökkääjäni elämä muuttui - vain yhden tuopin takia.

Oikeus tuomitsi humalassa lyöneen lentoemännän myöhemmin 2,5 vuodeksi vankilaan.

(MTV3 - STT - AFP - APTN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.