Britannia aloittaa koronarokotukset ensimmäisenä, terveysministerin hehkutuskommentteja jouduttu oikomaan – "Se on väärin"

Maailmanselittäjät: Brexit-neuvottelut loppusuoralla - mikä hiertää? 9:10
Maailmanselittäjät selitti auki, miksi brexit-neuvottelujen loppusuoralla hiertää.

Britannia aloittaa tänään ensimmäisenä maana koronarokotukset.

Maailmanselittäjät ottivat tänään kantaa Britannian tilanteeseen, koronarokotteeseen, mutta myös edessä olevaan brexitiin. Britannia aloittaa koronarokotukset, vaikka Euroopan lääkevirasto ei ole vielä myöntänyt rokotteelle myyntilupaa.

– Siellähän heidän terveysministeri totesi, että tämä on brexitin ansiota, mutta se on väärin eikä pidä paikkaansa. Britannia joutuu edelleen noudattamaan EU:n lainsäädäntöä. Se mahdollistaa, että paikallinen lääkeviranomainen voi ottaa rokotteen käyttöön, vaikka Euroopan lääkevirasto ei ole antanut myyntilupaa. Periaatteessa mikä tahansa EU-maa pystyisi sen tekemään, EK:n johtava asiantuntija Janica Ylikarjula sanoi Uutisaamussa.

MTV:n ulkomaantoimittaja Janne Puumalaisen mukaan Britannia pyrkii ottamaan koronarokotteesta kaikki mahdolliset irtopisteet.

– Retorisesti halua osoittaa Boris Johnsonin hallinnolta, että brexisitä on jotain hyötyä, että saamme maailmassa ensimmäisenä tarjottua koronarokotteen kansalaisille, totesi puolestaan Jyväskylän yliopiston tohtorikoulutettava Jani Kokko.

Lue myös:

    Uusimmat