Briatoren vastaus: Piquet on kolaroinut 17 kertaa

Myrskynsilmään joutunut Renault'n F1-tallin päällikkö Flavio Briatore kommentoi perjantaina Monzassa ex-kuljettajansa Nelson Piquet'n tekemisiä.

Kansainvälinen autoliitto FIA tutkii Piquet'n väitettä, jonka mukaan hänet käskettiin tallin taholta kolaroimaan tahallaan viimevuotisessa Singaporen GP:ssä.

- Nelson on kolaroinut 17 kertaa, Briatore vastasi kysymykseen siitä, uskooko hän Piquet'n kolaroineen tahallaan.

Briatorelta tivattiin myös, miksi hän jatkoi Piquet'n sopimusta vaisusta viime kaudesta huolimatta. Selitykseksi tallipomo tarjosi sen, ettei hänellä ollut ketään muutakaan kuljettajaa, jonka olisi voinut laittaa autoon Fernando Alonson tallikaveriksi. Tallin nykykuski Romain Grosjean ei ollut vielä kauden alussa Briatoren mielestä valmis F1:een.

- Vuonna 2008 Nelson tienasi 1,5 miljoonaa dollaria. Uudistin sopimuksen miljoonan dollarin vuosipalkalla. Laitoin sopimukseen ehdon, jonka mukaan hän joutuisi ulos Saksan GP:n jälkeen, jos suorituskykyä ei löytyisi, Briatore taustoitti.

Ennen Renault-sopimustaan Piquet oli ajanut vain isänsä, kolminkertaisen F1-mestarin, omistamissa talleissa.

- Mielestäni Nelsinho on hyvin hemmoteltu tyyppi. Aina kun hän ajaa kilpaa, johtuu se siitä, että hän omistaa myös tallin. Hän on hyvin hauras. Me yritimme kaikkemme. Halusimme vain suorituskykyä, Briatore kertoi.

Briatore saatetaan sulkea ulos formula ykkösistä, mikäli hänellä todetaan olleen osuutta kuljettajansa tahalliseen kolarointiin.

- Minun ei tarvitse etsiä uutta työtä. Olen varsin tyytyväinen tilanteeseeni. En tarvitse kuukausipalkkaa, Briatore totesi tilanteestaan.

Briatorella on työsarka kesken F1:n show'n parantamisen parissa.

- Yritän FOTA:n kautta laittaa formula ykkösiä kuntoon.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat