Briatoren päätä vaaditaan vadille

Renault'n F1-tallipäällikkö Flavio Briatore ei välttämättä jatka tehtävässään edes ensi maanantaihin asti, jolloin Kansainvälisen autoliiton FIA:n moottoriurheilun maailmanneuvosto käsittelee epäilyä Renault-kuski Nelson Piquet'n kolarin tahallisuudesta viimevuotisessa Singaporen GP:ssä.

Briatore on kiistänyt Piquet'n väitteet siitä, että hän olisi määrännyt tahallisen kolarin nostaakseen Fernando Alonson turva-auton avulla kisan voittoon.

Englantilaisen Daily Mail –lehden mukaan Renault'n täytyy keskiviikkona tai viimeistään torstaina päättää, uskovatko he Briatoren selitykset vai antavatko italialaiselle saman tien potkut.

- FIA on kerännyt valtavan painavia todisteita Renault'n prameilevaa tallipäällikkö vastaan, lehti tietää.

Espanjalaisen AS-lehden tiedot ovat Briatoren kannalta vielä tylymmät.

- Renault ja FIA ovat jo saattaneet tehdä sopimuksen, jolla vältetään ranskalaistallin sulkeminen sarjasta. Ilmassa on monia hypoteeseja, mutta lähteidemme mukaan tallin ratkaisuna on Flavio Briatoren laittaminen ulos, AS kirjoittaa.

Piquet ja Renault'n F1-tallin kakkosmies Pat Symonds ovat saaneet FIA:lta syytesuojan, joten vastuuta tapauksesta ollaan kaatamassa täysin Briatoren niskaan.

Renault'n uudeksi tallipäälliköksi uskotaan nousevan Frédéric Vasseurin, jonka johtaman ART-tallin kuljettaja Nico Hülkenberg varmisti sunnuntaina GP2-mestaruuden. Toinen esillä ollut vaihtoehto on nelinkertainen maailmanmestari Alain Prost.

Lue myös:

    Uusimmat