Brax ei tinkisi energiansäästöstä homeongelmien vuoksi

Eduskunnan tarkastusvaliokunnan puheenjohtajan Tuija Braxin (vihr.) mielestä terveyshaittoja aiheuttavat rakennusten kosteus- ja homeongelmat eivät ole syy tinkiä energiansäästöstä.

– Todennäköisesti sellaista vaihtoehtoa Suomella ei ole, että voisimme jatkaa näin valtavaa energiankäyttöä rakennuksissa. Täytyy olla niin, että Suomi pystyy yhdistämään nämä kaksi asiaa, Brax sanoi tarkastusvaliokunnan tiedotustilaisuudessa koskien Suomen kosteus- ja homeongelmia.

Tarkastusvaliokunta arvioi puolitoista vuotta sitten aloittamansa hankkeen mietinnössä, että riski kosteus ja homeongelmien pahenemisesta on todellinen. Yhtenä syynä ongelmiin pidetään rakennusten energiatehokkuuden parantamista ilman ratkaisujen kunnollista testaamista.

Tarkastusvaliokunnan mielestä myös pyrkimys energiankulutuksen pienentämiseen eli ilmastointilaitteiden käyttöaikojen lyhentäminen ja lämpötilojen laskeminen on heikentänyt sisäilman laatua ja aiheuttanut sairastumisia.

– Kun energiansäästöpaineet ovat näin suuret, ohjeiden ja tietojen pitäisi olla oikeita, oikea-aikaisia ja kaikkien saatavissa, ja sitä ne eivät nyt ole, Brax sanoi.

Ongelmien aiheuttajana valiokunta pitää myös sitä, että rakennuttajalla on käytössään erilaisia laatustandardeja riippuen siitä, rakennuttaako se itse vai osallistuuko se tarjouskilpailuun hankkeen saamiseksi itselleen.

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja